Gazete Vatan Logo

SSK Gün Sorgulama Ve E Devlet Girişi İle SSK Sigorta Sorgulama

SSK gün sorgulamaişlemlerini yapmak için e devlet girişi yapmanız gerekir. SSK gün sorgulamaile SSK sigorta sorgulama adımlarını yazımızda bulabilirsiniz.

SSK Gün Sorgulama Ve E Devlet Girişi İle SSK Sigorta Sorgulama

SSK gün sorgulama olarak sunulan hizmetler, SSK’lı olan kişilerin kaç günü olduğunu öğrenmesi için hazırlanmıştır. SSK, 4A kapsamında olduğu için 4A’lı olan tüm kişiler SSK gün sorgulama yaparak bilgi alabilmektedir. SSK gün sorgulamaiçin e devle kapısı üzerinden sunulan hizmetlerden yararlanmanız gerekmektedir. SSK gün sorgulama ile alacağınız bilgiler sayesinde sadece sigorta takibi değil, emeklilik durumunuz hakkında da bilgi sağlamanız mümkündür. Bunedenle herhangi bir sorun yaşamadan sizler de SSK gün sorgulamayapabilir ve kaç gününüz olduğunu öğrenebilirsiniz.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK SİGORTA SORGULAMA


SSK gün sorgulama yapacak olan kişilerin hizmet döküm alması gerekmektedir. Alınacak olan hizmet dökümü ile birlikte kişilerin sigorta dökümü ekranda yer alacaktır. Döküm üzerinden kişilerin ne zaman sigorta girişinin yapıldığı, kaç gün boyunca prim ödemelerinin yapıldığı ve toplamda kaç günü olduğu görülebilmektedir. Bu nedenle sadece gün sorgulamaiçin değil, kişilerin sigortaları hakkında bilgi almak istediği durumlarda da SSK gün sorgulama işlemlerini yapabilmektedir.

Haberin Devamı

SSK Sigorta Sorgulama

SSK sigortasorgulama olarak sunulan tüm hizmetler sadece 4A’lı olan kişilerin kullanımına sunulmuştur. SSK’nın SGK bünyesinde toplanması ile birlikte SGK tarafından hizmetler sunulmuş olsa da sunulan bu hizmetler sadece 4A’lılara yönelik hazırlanmıştır. Bu nedenle eğer 4A’lı olarak çalışmıyorsanız, SSK sigorta sorgulamahizmetlerinden değil, SGK’nın diğer hizmetlerinden yararlanmanız gerekmektedir. Bu konuda vatandaşların yanlış bir işlem yapmaması için 4A, 4B ve 4C olarak hazırlanmış olan hizmetler, kategori olarak ayrılmış ve böylece kolay bir şekilde seçilmesi de sağlanmıştır.

Bu bakımdan sizler de online olarak yapacağınız SSK sigorta sorgulama ile kolay bir şekilde sigortanız ile ilgili bilgi sağlayabilirsiniz. SSK sigorta sorgulama hizmetlerinde sunulan bilgiler SGK tarafından güncel ve resmidir. Bu bakımdan sorgulamalar ile en güncel durumunuzu görüntüleyebilirsiniz. Belirtilen hizmetler için tek gereksinim sigortalı olunmasının yanında e devlet kapısıüyeliğinin olmasıdır. Kişilerin e devlet üyeliği yoksa herhangi bir şekildehizmet alınması mümkündeğildir. Bu nedenlesorgulama yapmak isteyen kişilerin ilk olarak üyelik işlemlerini yapması gerekir. Üyelik sonrasında ise istenildiği zaman online olarak giriş yapılarak SGK hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Üstelik e devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetlerde herhangi ek bir işlem yapmanızagerek yoktur. Hizmetlere tıklamanız ile birlikte ekranda hizmet ile ilgili durum yer alacaktır. Bu nedenle e devlet kapısı üyeliği almanız ile tüm devlet hizmetlerinde böyle bir kolaylık da sağlanmış durumdadır. Tüm vatandaşlara açık olan sistem, sürekli açık durumda olduğu için ihtiyaç halinde erişim sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı