Gazete Vatan Logo

SSK BAĞKUR sorgulama şifresiz yapılıyor mu?

SSK BAĞKUR sorgulama işlemleri artık şifresiz yapılmıyor. SSK BAĞKUR sorgulamanızı sadece E-Devlet'ten yapabiliyorsunuz. SSK BAĞKUR sorgulama ayrıntıları haberimizde.

SSK BAĞKUR sorgulama şifresiz yapılıyor mu?

Tüm vatandaşlarımız yaşam kriterlerini üst seviyede tutarak çalışma kabiliyetlerini yitirdiği dönemde standartları yüksek bir şekilde yaşayabilmek için geleceğe yönelik yatırım yaparlar. Bu yatırım işlemi, sigortalı olarak işe başladığımızda çalışma gün sayısı olarak hesaplanmakta olup aynı zamanda bu sigortalı günlerde sağlık sigortası kapsamında da yararlanılabilmektedir. Bu durumla ilgilenen devlete bağlı kurumumuz Sosyal Güvenlik Kurumu'dur. Bu kurum kapsamında vatandaşların kayıt yaptırarak üzerinden prim ödediği 3 adet hizmet türü bulunur. Bu hizmetler SSK (4A), Bağ-Kur (4B) ve Emekli Sandığı (4C) olarak bilinmektedir. Bu hizmetler üzerinden ödenecek primler, yararlanılan avantajlar ve emekli olduğumuzda alacağımız maaşlar değişiklik göstermektedir.

· SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

· SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SSK BAĞKUR sorgulama işlemlerini E-SGM resmi sorgulama sistemi üzerinden yapabiliyorduk. Fakat kurumların Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında birleşmesinin ardından tek bir sorgulama kapısıyla tüm alt kurumlara ait sorgulama işlemleri yapılabilmektedir. Bu yazımda da SSK BAĞKUR sorgulamasının nasıl yapıldığını sizlerle paylaşacağız.

Haberin Devamı

SSK BAĞKUR Sorgulama Nasıl Yapılır?

SSK Bağ-Kur olarak isimlendirilen hizmet günümüzde SGK kapsamında iki ayrı hizmet kurumu olarak ayrılmıştır. Yani SSK, artık 4A hizmeti olarak kabul edilirken Bağ-Kur da 4B hizmeti olarak bilinmektedir. Başlık ne olursa olsun SGK kurumu kapsamında yer alan tüm kurumların sorgulaması devlet tarafından oluşturulan ve vatandaşların kolaylıkla sorgulama işlemlerini yapabilecekleri E-devlet kapısı kapsamında yapılabilmektedir. E-devlet sistemi şifreli bir hizmet olup tüm vatandaşların sahip olacakları şifre yardımıyla SSK BAĞKUR sorgulaması dahil bir çok sorgulamayı yapabilecekleri sistemin adıdır.

E-devlet üzerinden SSK Bağ-Kur yani 4B sorgulamaları bir çok başlıkta ayrılmaktadır. Bu hizmetler emekli aylık bilgisi, 4B basamak bilgisi, 4B banka ve adres değişikliği, 4B borç durumu, 4B hizmet bilgisi olarak örnek verilebildiği gibi daha bir çok hizmet başlığı bulunmaktadır. Bağ-Kur hizmeti devlet ve özel sektörde düzenli olarak çalışma fırsatı olmayan kişilerin emeklilik ve sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri için oluşturulmuş bir SGK hizmetidir. Her hizmette olduğu gibi SSK Bağ-Kur kapsamında emeklilik ücreti yatıracak kişiler için de belirlenmiş bir emeklilik yaşı ve prim gün sayısı mevcuttur. Bu kriterlerin yerine getirilmesinden sonra kişi emekli olabilmektedir. Bu uzun periyot içerisinde ödeme çizelgesine sahip olmamız ve prim gün sayısını tam olarak bilmemiz mümkün değildir. Bu yüzden bu değerleri tam olarak görebileceğimiz sorgulama işlemi E-devlet üzerinde mevcuttur. SGK kurumu kapsamında kolaylıkla yapılması mümkündür. E-devlet şifre sahibi olan vatandaşlar E-devlet sisteminde yer alan arama motoru sayesinde SSK Bağ-Kur hakkında neyi sorgulamak istiyorlarsa kolaylıkla yapabiliyorlar. Herhangi bir kuruma gitmeden SSK Bağ-Kur hakkında tüm ayrıntılı bilgilere sahip olabiliyorlar. SSK BAĞKUR sorgulamadan yararlanabilmeniz için tek yapmanız gereken E-devlet kullanıcısı olmaktır. E-devlet kullanıcısı değilseniz SSK BAĞKUR sorgulama için ilk şifre alma işlemini gerçekleştirmek zorundasınız. Bu işlem internet üzerinden olmadığı gibi tek yapmanız gereken PTT şubesini ziyaret ederek 2 TL karşılığında adınıza oluşturulacak E-devlet şifresine sahip olmaktır. Bu işlemden sonra artık şifrenizi unutmadığınız sürece her zaman kullanabilir başta SSK BAĞKUR sorgulama olmak üzere bir çok hizmetten yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı