Gazete Vatan Logo

SSK Bağ-Kur sorgulamaları güncel olarak nasıl yapılıyor?

SSK ve Bağ-Kur kurumlarına bağlı olan vatandaşlar almakta oldukları tüm güncel hizmetlere ilişkin sorgulama yapabiliyorlar. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi sayesinde devlet dairelerinde oluşan kuyruklar ortadan kalktı. Artık vatandaşlar SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerini diledikleri zaman online olarak yapabiliyorlar.

SSK Bağ-Kur sorgulamaları güncel olarak nasıl yapılıyor?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK hizmetleri ile SSK Bağkur sorgulama işlemleri artık internetten de yapılabiliyor. Günümüz modern teknolojisi günlük yaşamın her alanında kendisine en etkin bir şekilde yer buluyor. Özellikle de günlük yaşamın her alanında kendisine en etkin şekilde yer bulan akıllı teknolojiler ile birlikte vatandaşların bulundukları her yerden internete erişim sağlayabilme gibi son derece yeni nesil imkanlardan yararlanabiliyor olması

internet üzerinde yer alan dijital hizmetlerin çok daha geniş kapsamlı alanlara ulaşmasına yol açıyor. Günümüz modern Türkiye’sinde dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi kamu kurumları tarafından internet hizmetleri son derece aktif şekilde kullanılıyor. İnternet teknolojilerini yoğun şekilde kullanan kamu kurumlarının vatandaşa sunmakta olduğu kamu hizmetlerinde dijital dönemin başlamasını sağladı. Bu durum ile birlikte de vatandaş günün her saatinde, bulunduğu her yerden kolay ve hızlı bir şekilde kamu işlemlerinin gerçekleştirilebilmesine olanak sağlıyor.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) bağlı bir vatandaş yani SSK ya da Bağ- Kur gibi kurumlara bağlı iseniz ödemeni gereken prim ücretleri bulunmaktadır. Bu primleri eksiksiz bir şekilde ve gününde ödediğini taktirde sizler de emekli olabilme imkanı bulursunuz. Bu neden ile erken yaşta iş hayatına başlayıp sağlık sigortasına bağlı olarak çalışmanı önemli bir durumdur. Ne kadar erkenden sağlık sigortanı yatmış ise o kadar erken yaşta emekli olma şansını yakalarsınız. Sağlık sigortamızı yaptırmak ve bu prim borcunu zamanında ödememi bu açıdan önemli bir durumdur.

SSK ve bağ kur bu sağlık sigortası kurumlarından yalnızca iki tanesidir. Her vatandaş yaptığı meslek gruplarına göre bir sağlık kurumuna bağlı olarak çalışmaktadırlar. Bu neden ile de yapmış oldukları mesleklere göre bir sağlık sigortasına bağlı oldukları için prim ücreti öderler. Ödemekte olduğumuz prim ücretlerinin bulunduğu bir belge vardır buna da hizmet dökümü belgesi denir. Bu hizmet döküm belgesini alabilmek için SSK bağ kur sorgulaması yapmanı gerekir. SSK ve bağ- kur sorgulama işlemlerini yapmak için kurum binalarına gitmek zorunda değiliz. Artık kurum binalarına gitmeden internet yardımı ile online bir şekilde sorgulama işlemleri yapılmaktadır. İnternet erişiminin sağlandığı her yerden e- devlet sistemi üzerinden SSK ve Bağ- Kur sorgulama işlemi yapılmaktadır. E- devlet sisteminden bu şekilde SSK ve Bağ- kur sorgulama işlemini çok kolay ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz.

Haberin Devamı