Gazete Vatan Logo

SSK Bağ-Kur kurumlarına ait prim gün sayısı sorgulama işlemleri!

SSK ve Bağ-Kur sorgulama işlemleri artık online sistemler üzerinde. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerini siz de kısa sürede kolayca yapabilirsiniz. Yazımızdan yardım alarak siz de SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz.

SSK Bağ-Kur kurumlarına ait prim gün sayısı sorgulama işlemleri!

Senelerce belli bir avantajlardan yararlanmak için çalışırız ve bu avantajlardan yararlanırız. Hayatımızı ve de gelecek yıllarımızı daha güvence altına alabilmek için kendimize sağlık sigortası yaparak gelecek senelerimizi kontrol altına almak isteri Buna benzer nedenlerden dolayı biler yaşadığımı ülkede hizmet vermekte olan belli başlı sağlık sigortası kurumlarına başvururuz. Bu sebep ile de bu konu da hizmet vermekte olan kurum ve kuruluşlara çeşitli hizmetler sunar. Sunulmakta olan bu hizmetlerden birincisi olan vatandaşların sağlık alanında almış oldukları hizmettir. Çünkü vatandaşlar hastanelere giderek bu sağlık sigortaları ile muayene olabilmekteler ve de gerekli olan hizmetlerden yararlanabilme imkanları vardır. Hiç beklenmedik zamanlarda çıkan kazalarda sağlık kurumuna başvurularak hastane masraflarının belli bir kısmını bu şekilde karşılanmaktadır. Aynı amanda sadece bu hizmetler değil bir de eczanelerden alınması gerekmekte olan ilaçlarda da belli bir kısmında indirim uygulanmaktadır. En zor durumlarda bile bu sağlık kurumları vatandaşa yardımcı olur ve bu zorlukları paylaşmalarına eşlik eder.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşların yapmış oldukları bu sağlık hizmetleri ile birlikte bir de emekli olabilme hakkına sahip olurlar. Emekli olmak ülkemizde yaşamakta olan bütün vatandaşların hakkıdır. Bu hak da kişilere sahip oldukları sağlık kurumları ile ilgilidir. Çünkü bağlı oldukları Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) istediği önemli hususlar sonucunda vatandaşlar emekli olabilirler. Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) bağlı bir vatandaş yani SSK ya da Bağ- Kur gibi kurumlara bağlı iseniz ödemeni gereken prim ücretleri bulunmaktadır. Bu primleri eksiksiz bir şekilde ve gününde ödediğini taktirde siler de emekli olabilme imkanı bulursunuz. Bu neden ile erken yaşta iş hayatına başlayıp sağlık sigortasına bağlı olarak çalışmanı önemli bir durumdur. Ne kadar erkenden sağlık sigortanı yatmış ise o kadar erken yaşta emekli olma şansını yakalarsınız. Sağlık sigortamızı yaptırmak ve bu prim borcunu zamanında ödememi bu açıdan önemli bir durumdur. SSK ve bağ kur bu sağlık sigortası kurumlarından yalnızca iki tanesidir. Her vatandaş yaptığı meslek gruplarına göre bir sağlık kurumuna bağlı olarak çalışmaktadırlar. Bu neden ile de yapmış oldukları mesleklere göre bir sağlık sigortasına bağlı oldukları için prim ücreti öderler. Ödemekte olduğumuz prim ücretlerinin bulunduğu bir belge vardır buna da hizmet dökümü belgesi denir. Bu hizmet döküm belgesini alabilmek için SSK bağ kur sorgulaması yapmanı gerekir. SSK ve bağ- kur sorgulama işlemlerini yapmak için kurum binalarına gitmek zorunda değiliz. Artık kurum binalarına gitmeden internet yardımı ile online bir şekilde sorgulama işlemleri yapılmaktadır. İnternet erişiminin sağlandığı her yerden e- devlet sistemi üzerinden SSK ve Bağ- Kur sorgulama işlemi yapılmaktadır. E- devlet sisteminden bu şekilde SSK ve Bağ- kur sorgulama işlemini çok kolay ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz.

Haberin Devamı