Gazete Vatan Logo

SPK personel alacak

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), sınavla bilişim personeli alacak

Ankara merkez ve İstanbul temsilciliğinde görevlendirilmek üzere 2 sistem çözümleyicisi, 1 sistem programcısı ve 3 teknisyen alınacak.

Sınav, 4 Haziran 2011 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu’nda yapılacak. (Eskişehir Yolu 8’inci kilometre numara 156 Ankara). Yazılı bölümünde başarılı olanlar Kurul tarafından sözlü sınava tabi tutulacaklar.

Sınava sistem çözümleyicisi ve sistem programcıları için, ÖSYM tarafından 2010 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (2010-KPSS Lisans) KPSSP1, KPSSP2, KPSSP3, KPSSP4, KPSSP5, KPSSP6, KPSSP7 ve KPSSP8 puan türlerinin herhangi birinden en az 80 ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 60 kişi katılabilecek.

Teknisyenler için ise ÖSYM tarafından 2010 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (2010-KPSS Ortaöğretim) KPSSP94 puan türünde en az 70 ve üzerinde puan almış olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 60 kişi sınava girebilecek. Eşit puan almış olmaları nedeniyle, son sıradaki aday sayısının 1’den fazla olması halinde bu adayların tümü sınava çağrılacak.

Ayrıca sistem çözümleyicisi ve sistem programcısı için üniversitelerin bilgisayar mühendisliği, bilgisayar bilimi ve mühendisliği, bilgisayar Bilimleri mühendisliği, kontrol ve bilgisayar mühendisliği, bilgisayar ve enformatik
mühendisliği bölümleri veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yabancı fakülte ve yüksekokullardan mezun olanlar katılabilecek.

Teknisyenlerde ise lise dengi okulların bilişim teknolojileri, bilgisayar, elektrik, elektronik bölümleri ve ilgili diğer bölümlerinden mezun olmaları şartı aranacak.

Adaylar sınav başvuru belgelerini, SPK Ankara merkez binasından ve İstanbul temsilciliğinden alabilecekler.

Belgeler ayrıca Kurulun internet sayfasından (http://www.spk.gov.tr/?submenuheader=null) da temin edilebilecek.

Başvuru formunda istenen belgeler en geç, 23 Mayıs 2011 tarihinde saat 17.30’a kadar Kurulun Ankara’daki merkezine teslim edilecek.

Kurula yapılan başvurular, sınav komisyonunca değerlendirildikten sonra, isimler ve sınavların başlama saati, Kurulun (http://www.spk.gov.tr/?submenuheader=null) internet adresinde, 30 Mayıs 2011 tarihinden itibaren ilan edilecek.

Sınava giriş belgeleri, 2-3 Haziran 2011 tarihlerinde saat 17.30’a kadar adaylara elden teslim edilecek.

Haberin Devamı