Gazete Vatan Logo

Sosyal yardım başvurusu nasıl sorgulanır? 1000 TL sosyal yardım nasıl alınacak, PTT eve mi getirecek? Sosyal yardım ödemesi ne zaman ödenecek?

Corona virüsü salgını kapsamında 2 milyon aileye 1000 TL sosyal yardım parası verileceğinin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanmasından sonra vatandaşlar yoğun bir şekilde yardım parasını araştırıyor. 1000 TL yardım başvurusu yapmak isteyen vatandaşların sosyal mesafeyi koruyamayacağı endişesinden sonra yeni bir karar alındı ve 1000 TL yardımın PTT tarafından eve teslim edileceği duyuruldu. Sosyal yardım başvurusu nasıl sorgulanır? E devletten 1000 TL yardım parası sorgulanabilir mi? Sosyal yardım ödemesi ne zaman ödenecek?

Sosyal yardım başvurusu nasıl sorgulanır? 1000 TL sosyal yardım nasıl alınacak, PTT eve mi getirecek? Sosyal yardım ödemesi ne zaman ödenecek?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2 milyon 111 bin aileye yapılacak 1000 TL'lik sosyal yardım ödemeleri devam ediyor. Bakan Zümrüt tarafından ödemelerin, PTT şubelerinden yapılacağı duyurulmuştu ancak sosyal yardım ödemeleri nedeniyle PTT şubelerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle şubeler kapatıldı. Şubelerin kapatılmasının ardından sosyal yardım ödemeleri nasıl ödenecek sorusu ihtiyaç sahipleri tarafından araştırma konusu olmaya başladı. İşte Sosyal yardım ödemesi hakkında merak edilen detaylar.

SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NASIL SORGILANIR?

Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı bir hizmettir. Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama, Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları Ücretsiz Seyahat Kartı Başvuru Sorgulama Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında İşe Yerleştirme Tercih İşlemleri, Gelir Testi Sonucu Sorgulama gibi Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama işlemi d e Devlet sistemi üzerinden yapılır.

1000 TL SOSYAL YARDIM PARASI NASIL ALINACAK?

Haberin Devamı

Sosyal yardım ödemelerinin PTT üzerinden yapıldığını duyan vatandaşlar merkez PTT şubelerinde yoğunluk oluşturduğundan yeni karar çıktı. Buna göre bundan böyle sosyal yardım ödemeleri evlerde dağıtılacak. PTT görevliler ve Bekçiler eşliğinde yapılacak olan sosyal yardım ödemeleri için kimsenin evinden çıkmasına gerek kalmadı.

SOSYAL YARDIM ÖDEMESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlar 1 Nisan'da,

1 ve 6 olanlar 2'sinde

2 ve 7 olanlar 3'ünde

3 ve 8 olanlar 4'ünde

4 ve 9 olanlar 5'inde

PTT Kartı olan vatandaşlarımız 1.000 TL'lik desteği tüm kamu bankalarının ATM'lerinden komisyonsuz olarak çekebiliyor.