Gazete Vatan Logo

Sosyal Medya Timi geliyor...

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, TBMM’de konuştu: Uyuşturucu Yüksek Şurası toplanacak. Önleyici ve koruyucu tedbirleri merkeze alıyoruz çünkü bataklıkla mücadeleyi güçlü yapmazsak tedavide iş zor. Bağımlılık poliklinikleri de açacağız...

Sosyal Medya Timi geliyor...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “En önemli sorunumuz uyuşturucu sorunu gibi geliyor. Önümüzdeki 3-5 yıl içinde teknoloji bağımlılığı da çok hızlı sorun karşımızda. O nedenle bizim psikiyatri doktoru olan her hastanemize bağımlılık poliklinikleri açmayı dünüşünüyoruz” dedi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçe görüşmelerinin ardından Bakan Müezzinoğlu, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Kızamık sayısı 7 bine çıktı

Hiçbir veriyi gizleme gibi bir anlayışları olmadığını belirten Bakan Müezzinoğlu, “Bu anlamda en şeffaf duruşumuz olduğunu takdir edersiniz. Yıllara göre kızamık sayısı 2005’de bin 119, 2006’da 34, 2007’de 3, 2008’de 4, 2009’da 4, 2010’da 7, 2011’de 111, 2012’de 359, 2013’de 7 bin 405 oldu” dedi. Milletvekillerinin ‘Neden o kadar artmış’ sorusuna ise Bakan Müezzinoğlu, “Suriyelilerin o bölgede geçtiğimiz yıl Mayıs-Haziran o aylarda yoğun artış yaşadık, sonradan iniş başladı. Kontrol altına alındı“ yanıtını verdi.

Teknoloji bağımlılığı da arttı

Haberin Devamı

Bağımlılık merkezleri açılacağını söyleyen Bakan Müezzinoğlu konuşmasını şöyle tamamladı: “En önemli sorunumuz uyuşturucu sorunu gibi geliyor. Önümüzdeki 3-5 yıl içinde teknoloji bağımlılığı da çok hızlı karşımızda. Bizim psikiyatri doktoru olan her hastanemize bağımlılık poliklinikleri açarak, nasıl sigara polikliniği, uyuşturucu polikliniği değil, bağımlılık polikliniği şeklinde, psikiyatri servisi olan yerlerimize de bağımlılığa henüz bağımlı olmamışların da destek tedavisi alabilecekleri klinik yataklar açacak. En son adres AMATEM’ler olmalı. AMATEM damgasını mecbur kalmadıkça ne aile yemek istiyor, ne de muhatap olan kitle. Onun için olabildiğince oradan kurtarabilecek aile hekimi, sosyal destek, sonra hemen hastane bağımlılık poliklinikleri, psikiyatri kliniği olan yerlerde ayrı özel tedavi alanları, servisleri en sonda AMATEM’LER veya ÇAMATEM’ler. Önümüzdeki Cuma günü Uyuşturucu Yüksek Şurası toplanacak. Önleyici ve koruyucu tedbirleri merkeze alıyoruz. Çünkü önleme ve korumayı güçlü yapamazsak, bataklıkla mücadeleyi güçlü yapmak lazım . Yoksa tedavi kısmında işimiz daha zor.”

Haberin Devamı

Narkotimler kurulacak!

İnternetten bonzai ve uyuşturucu satışını kontrol etmek için Sosyal Medya Timi oluşturulacağını belirten Bakan Müezzinoğlu, yapılacakları da özetledi: “Aile hekimleri, uyuşturucu mücadelesinde aktif rol alacak. Kentlerdeki metruk binalar yıkılacak. Sivil ve resmi polislerden oluşan narkotim kurulacak. Öğrencilere uyuşturucu eğitimi verilecek. Uyuşturucuyla mücadele destek hattı oluşturulacak.”

Suriyelilere 508 milyon TL

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Suriyelilere yapılan harcamalarla ilgili Adana, Adıyaman, G.Antep, Hatay, K.Maraş, Kilis, Malatya, Mardin, Osmaniye, Şanlıurfa Batman ve diğer illerde yapılan sağlık ödemelerinin toplam 508 milyon TL olduğunu açıkladı. Müezzinoğlu, “Bu rakam 2,5 yıllık ve sadece sağlık harcamaları” diye konuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Sağlık Bakanlığı’nın 2015 yılı bütçesi görüşülürken CHP’liler Bakan Müezzinoğlu’na ‘Diren vatandaş hastalanma’ ve ‘diren eczacı’ yazılı pankart gösterdi.

Haberin Devamı