Gazete Vatan Logo

Soros geri döndü!

Milyarder yatırımcı George Soros, son dönemdeki sessizliğini bozdu ve kişisel yatırım yaptı. Soros, hisse satıp altın aldı.

Soros geri döndü!

FİNANS dünyasının en büyük spekülatörlerinden milyarder George Soros, uzun bir süre sonra yatırım yaparak piyasaya döndü. Wall Street Journal’in haberine göre, George Soros’un sahip olduğu küresel çapta 30 milyar doları yöneten Soros Fund Management, küresel ekonomiye yönelik endişeler nedeniyle bazı hisseleri sattı ve altın satın aldı. Ayrıca parasının yönünü altına ve altın madeni şirketlerine çevirdi. Soros Fund Management, bu yıl maden firması Barrick Gold Corp.’tan 19 milyondan fazla hisse almış ve 90 milyon dolardan fazla kazanç sağlamıştı. Ayrıca Silver Wheaton Corp.’tan da hisse alan Soros’un şirketi, yüzde 28 kazanç sağlamıştı.

WSJ’ye açıklamalar da yapan Soros, son dönemde küresel ekonomideki endişelerini dile getirdi. Buna göre milyarder yatırımcı, Çin’den çıkan yabancı sermayeden ve ülkenin devam eden ekonomik reform sürecini sekteye uğratmasından endişe ediyor.

Çin endişesi

Soros, Nisan ayında da New York’ta verdiği bir konferansta ekonomik büyümesi yavaşlayan Çin’de yaşananların, 2008’deki küresel krizle benzerlikler taşıdığını söylemiş, bu durumun ABD üzerinde deflasyonist baskı yaratabileceğini belirtmişti. Bu söylemler Çin’in tepkisini çekmişti.

Haberin Devamı

Soros’un korkusu sadece bununla sınırlı değil. Yunanistan sıkıntısı, İngiltere’nin AB’den çıkma ihtimali de milyarder yatırımcıyı rahatsız eden konular arasında bulunuyor.