Gazete Vatan Logo

Sony, PlayStation 4'te indirime gidiyor

Sony, PlayStation 4'te indirime gidiyor

Rakibi Microsoft'un atılım yapmaya başlamasının ardından Sony, PlayStation 4'ün satışlarını artırmak adına indirim kararı aldı.

Oyuncular tarafından uzun zamandır beklenen PlayStation 4 indirimi sonunda geliyor. Microsoft'un yeni nesil konsolu Xbox One'ın belirli aralıklarla indirime gitmesi ve bundle ismi verilen, oyun ve konsolu tek bir ambalajda birleştirip indirimli vaziyette satmasının bu kararda etkili rol oynadığı belirtildi.

Microsoft'un yaptığı indirimler ve avantajlarla konsol kullanıcılarının aklını çelmeyi ve Xbox'a yönlendirmeyi başardıklarını gören Sony, satış rakamları konusunda rakibinden geri kalmamak için resmi bir açıklama yaparak PlayStation 4'te indirime gideceklerini açıkladı.

1 Ekim'den itibaren %12,5 indirim geliyor

Bloomberg'in yayınladığı raporlara göre, öncelikle Japonya'da PlayStation 4'ün fiyatları indirime giriyor. 1 Ekim tarihinde geçerli olmak üzere, 39,980 Japon yeni (yaklaşık 330 dolar) olan PlayStation 4'ün fiyatı, 34,980 Japon yenine (yaklaşık 290 dolar) düşecek.

Haberin Devamı

Satış rakamları konusunda uzun zamandır rakibine göre önde olan PlayStation 4'ün yeni stratejilerini anlatan Makiko Nokda, PlayStation donanım satışlarındaki ivmeyi artırmak amacıyla böyle bir karar aldıklarını, indirimin öncelikle Japonya'da geçerli olacağını belirtti.
Sony yetkilileri yaptıkları açıklamada sadece Japonya'dan bahsetmiş olmalarına, diğer bölgelerde de benzer bir indirimin yapılıp yapılmayacağı konusuna değinmemiş olmalarına rağmen, uzmanlar bu indirimin zamanla tüm dünyada uygulanacağını düşünüyorlar. Önümüzdeki hafta düzenlenecek olan Paris Games Week içerisinde Sony yetkililerinin indirim konusunu gündeme getirecek olmaları da ortaya atılan iddialar arasında.