Gazete Vatan Logo

Sony'den oyun sevenlere müjde!

Sony, Lizard Squad'ın arkasında olduğu DDOS saldırılarının yaralarını sarmak için oyunseverlere jest yapmaya karar verdi. PlayStation Store'dan satın alınacak oyun, dizi ve filmlerin fiyatları yüzde 10 aşağı çekildi.

Sony Network Entartainment'dan Eric Lempel, blog sayfasından yaptığı açıklamada Noel'de üyelik veya bedava sürüm girişi yapan kullanıcıların erişim süresinin beş gün uzatılacağını belirtti.

Sony, birkaç gün önce yaptığı açıklamada, Lizard Squad tarafından düzenlenen saldırının PSN'deki veri trafiğini bozduğunu ve aşırı yüklenme nedeniyle sistemin işlemez hale geldiğini belirtmişti.

Ana hedef Lizard Squad

Son günlerde oldukça gündemde olan Lizard Squad, internetten 'DDOS saldırısı düzenleme hizmeti' de başlattı. 'Lizard Stresser' hizmeti, 6-500 dolar arası ücret veren internet kullanıcılarına DDOS saldırısı düzenleme eğitimi verilmesini kapsıyor.

İngiltere ve Finlandiya'da son bir hafta içinde Lizard Squad üyesi olduğu iddia edilen iki kişi gözaltına alınmıştı. İngiltere'de gözaltına alınan Vinnie Omari serbest bırakılırken, 'Ryan' kod adlı Finlandiyalı halen gözaltında tutuluyor.

Haberin Devamı

Kaynak: PCWorld ve Al Jazeera