Gazete Vatan Logo

Sony ‘en hızlı’yı tanıttı

Sony, saniyede 12 kare hızda arka arkaya çeken yeni fotoğraf makinesini sundu

SONY sınıfının en hızlı ve en hassas değiştirilebilir lensli fotoğraf makinesi α77’yi fotoğrafseverlerin beğenisine sundu. Tam zamanlı faz algılamalı otomatik odaklama ile tam çözünürlüklü fotoğrafları, saniyede 12 kare hızda arka arkaya çeken Sony α77, dünyanın en hızlı sürekli AF çekim performansına sahip makinesi olarak öne çıkıyor. 11 çapraz sensör ile yeni geliştirilen 19 noktalı AF sistemi ve dünyanın ilk 3 şekilde eğilen Xtra Fine LCD ekrana sahip α77, Exmor APS HD CMOS Sensörünü, gelişmiş BIONZ işlemciyi ve dünyadaki ilk çok yönlü bilgi ekranlı XGA OLED Tru-Finder’i kullanıyor. Sony Eurasia A.Ş. Pazarlama Direktörü Richard De Barbanson, “Yeni α77 fotoğraf makinemiz ile, fotoğraf tutkunlarına daha fazla hız, performans ve yaratıcılık imkanı sunuyoruz. Alanında en hızlı ve en hassas fotoğraf makinesi olan α77 ulaşmayı hedeflediğimiz amaçlar doğrultusunda da tüketiciye sunduğumuz en önemli ürünlerden biri” dedi. Sony Cyber-shot, Alpha, NEX Ürün Müdürü Arzu Kanberi ise “α77, tam zamanlı faz algılamalı otomatik odaklama ile tam çözünürlüklü fotoğrafları saniyede 12 kare hızda arka arkaya çekerek, dünyanın en hızlı sürekli AF çekim performansını sunuyor. α77, Sony’nin yeni geliştirdiği Exmor APS HD CMOS sensörünü kullanıyor ve etkin 24.3 megapiksel çözünürlüğe sahip. Hareket eden nesnelerin hassas bir şekilde AF ile izlenmesi, 11 çapraz sensörlü yeni geliştirilen 19 noktalı otomatik odaklama sistemi sayesinde canlı ve şimdiye kadarkinden çok daha hassas bir şekilde gerçekleşiyor” diye konuştu.

Digiturk üyeleri paketlerini internetten ücretsiz izleyecek televizyondan alışveriş yapacak

IQ ve Play uygulamalarını hayata geçiren Digiturk, tüketiciyi yayın akışına bağlı olmaktan kurtarırken yeni teknolojilerle tanıştırıyor. IQ ile üyelere kaçırdıkları dizileri tekrar izleme, 1.000’den fazla dizi, belgesel, çocuk, yaşam ve spor içeriğine ulaşma, Play ile cep ve bilgisayardan istenen programı izleme fırsatı sunan Digiturk, Limango ile yapılan anlaşma çerçevesinde televizyon üzerinden alışveriş yaptırmaya hazırlanıyor. Onun arkasından da finansal hizmetler ve yemek siparişi gelecek.

Digiturk, geçtiğimiz günlerde ‘Digiturk IQ’ ve ‘Digiturk Play’ uygulamalarıyla üyelerini yayın teknolojisindeki son gelişmelerle buluşturdu. Digiturk IQ ile üyeler, IQ uydu alıcılarını internete bağlayarak ulusal ve Digiturk kanallarındaki (Show TV, Kanal D, Star, ATV, TRT, FOX, Comedymax, Dizimax ve Dizimaxmore) popüler dizi ve programların tekrarlarını, yayınlandıkları günün ertesinde bir hafta süreyle izleyebiliyor. Üyeler aynı zamanda, ‘seç izle’ ile 1.000’den fazla film, dizi, belgesel, çocuk, yaşam ve spor içeriğine ulaşabiliyor. Önümüzdeki günlerde e-ticaret sitesi Limango ile yapılan anlaşma çerçevesinde televizyon üzerinden alışveriş fırsatı da sunulacak. Onun arkasından da finansal hizmetler ve yemek siparişi gelecek.

‘Tekrar izle’ ilk sırada

Digiturk Play ise sevilen içerikleri gün ve saat sıkıntısı yaşamadan, internetin olduğu her yerde digiturkplay.com.tr adresinden izleme imkanı sunuyor. Digiturk Play’de yer alan içerikler arasında spor, yerli-yabancı dizi, yerli-yabancı film, çocuk, belgesel ve eğlence programları bulunuyor. Popüler ulusal kanallara ve LigTV, İzTV, Turkmax gibi Digiturk kanallarına, kaçırdığınız programlara ve dizilere Play üzerinden ulaşılabiliyor. Spor Toto Süper Lig, Beko Basketbol Ligi, İngiltere Premier Ligi ve Fransa Ligi’nin canlı maçları, Penthouse HD kanalı iPhone ve iPad üzerinden izlenebiliyor. Play’den yararlanabilmek için Digiturk abonesi olmak gerekmiyor. Digiturk, Haziran ayından itibaren üyelerine Play uygulamasını ücretsiz sunacak. Digiturk dünyasındaki gelişmeleri Pazarlama Departmanı Temel ve Sinema Segment Bölüm Yöneticisi Boysan Atakan ve Uluslararası Projeler ve Yeni Medya Web Ürün Yönetimi Departman Yöneticisi Can Filibeli ile konuştuk. Atakan’ın verdiği bilgiye göre, şu anda 700 bin üyesinde IQ özellikli kutu var ve 8 bini aktif. Hedef 700 bin üyenin en az yüzde 25’ini aktif hale getirmek. Atakan, şu anda IQ uygulamasında en fazla “tekrar izle”nin kullanıldığını belirterek, “Digiturk Plus ile üyelerimize istedikleri programı kaydetme ve tekrar oynatma imkanı sunmuştuk. Şimdi yayın akışına mahkum olmaktan kurtarıyoruz. Üyelerimize diledikleri içerikleri diledikleri zamanda izleme imkanı veriyoruz. IQ lansmanımızı kısa süre önce yaptık ama büyük ilgi gördü. En fazla Digiturk ve ulusal kanallardaki dizilerin tekrarları izleniyor. İkinci sırada ‘seç izle’ var. Bu seçenekte de popüler filmler ve eski Türk filmleri çok izleniyor. Her iki seçeneği de daha fazla geliştireceğiz” diye konuştu.

1 ve 5 liralık paketler var

Can Filibeli ise Play ile Digiturk’ü olmayanlara da programları cepten veya bilgisayardan izletmeyi amaçladıklarını söyledi. 200 binin üzerinde iPhone ve iPod’da Play’in yüklü olduğunu kaydeden Filibeli, şöyle devam etti: “İnternetten üye olanlara ücretsiz bir modelimiz var ve 6 kanal izlenebiliyor. 1 TL’lik paketimizde 25 kanal ve maç yayını olmadan Lig TV var. Golleri hemen gösteriyoruz. Dizi, film, belgesel, çocuk gibi 1.500’e yakın içerik sunuyoruz. 5 liralık pakette Beko Basketbol Ligi ve İngiltere Ligi canlı seyredilebilecek. 7 gün 24 saat Penthouse kanalı var. Canlı yayını 12 saat geriye alabiliyorsunuz. 1 ve 5 liralık fiyatlar tanıtım fiyatı değil, kalıcı fiyatlarımız. Bütün internet kullanıcılarına ulaşmak istiyoruz. Haziran’dan itibaren de tüm Digiturk üyelerine ücretsiz bu hizmeti sunacağız.”

Yeni sezonda her hafta 1 maç 3 boyutlu yayınlanacak

DIGITURK Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Dönmez, 12 Nisan’da yapılan basın toplantısında Digiturk’ün Türkiye’deki paralı TV pazarını büyüten bir platform olduğunu vurguladı. Pazar gelirlerinin yüzde 77’sine sahip olduklarını ve bu gelirlerin yüzde 56’sını futbol dışı kanallardan sağladıklarını belirten Dönmez, Türkiye’deki HD TV penetrasyonunun yüzde 24 seviyesine ulaştığını, 2012 yılı ile birlikte yüzde 35 seviyelerine yükselmesinin beklendiğini belirtti.

Dönmez,“2012 yılı sonunda paralı TV tercih eden hanelerin yüzde 45’i HD yayın izleyecek. Digiturk olarak biz de çalışmalarımızı bu alanda yoğunlaştırarak, HD kanal sayımızı 2’si 3D olmak üzere 27’ye çıkarttık. Bununla birlikte yayınladığımız 3D içerik sayısı da her geçen gün artıyor. 2011 yılında ilk kez yeni nesil 3D maç yayını yaptık. 2012 yılının ikinci yarısında başlayacak yeni futbol sezonunda her hafta bir maçı 3D yayınlamak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. HD yayın kalitesi, Digiturk kullanıcıları için bir ayrıcalık olmaktan çıkarak onlara sunduğumuz standart bir hizmet olacak” değerlendirmesini yaptı. TV teknolojilerinin giderek geliştiği bir dönem yaşadıklarını ifade eden Çağrı Dönmez, yarının TV’sinde içeriğin izleyicinin tercihine bağlı, yani “on demand” olacağını ve TV’nin her yerde, her zaman tüketilecek bir multi-platform olacağını belirtti.

Haberin Devamı