Gazete Vatan Logo

Sonbaharı sanatla karşılayın

İptallerle geçen yaz döneminin ardından yeni sanat sezonuna ‘merhaba’ demenin zamanı...

Sonbaharı sanatla karşılayın

Şurası bir gerçek ki, geçtiğimiz yaz döneminde pek çok müzikseverin hevesi kursağında kaldı. Aylar öncesinden hazırlık yapılan organizasyonlar iptal edildi, dünyaca ünlü isimler tedirginliklerini ifade edip gelmekten vazgeçti... Ancak artık beyaz bir sayfa açmanın zamanı. Konser programları, festival, sergi ve gösteri tarihleri yavaştan açıklanmaya başlanmışken, siz de notunuzu alın, "sanat detoksu" yapmaya hazırlanın...

Zorlu PSM sezona festivalle başlıyor

- 30 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında, Zorlu PSM'de düzenlenecek olan iki günlük müzik maratonu "MIX - Seslerarası Bir Deneyim", plak pazarı, bitpazarı ve sergilerle tam bir festival ortamı sunacak. Latin Amerikalı reggae grubu Che Sudaka ve İngiliz Oi Va Voi merakla bekleniyor...

- Macaristan'ın son dönemde dünyaya sunduğu en büyük armağanlardan olan besteci ve piyanist Havasi de, 23 Ekim akşamı Zorlu PSM'de olacak.

- Bir Çaykovski klasiği olan "Kuğu Gölü" dünyanın en önemli koreograflarından Fredrik Rydman'ın dokunuşuyla gelenleri mest edecek... (7 - 8 ve 9 Ekim'de Zorlu PSM'de)

Haberin Devamı

Akbank Caz Festivali başlıyor

Bu sene 26'ncısı düzenlenecek olan festival 12 - 23 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. İki Grammy Ödülü sahibi Ron Carter, günümüz soul müziğine zenginlik katan Imany ve Afrika müziğini caz ve funk türleriyle harmanlayan Nijerya asıllı Tony Allen'ı muhakkak görün.

Dünyanın bir numaralı DJ'i...

Beş kez dünyanın 1 numaralı DJ’i seçilen, elektronik müzik dünyasının duayen ismi, Armin van Buuren, "Armin Only Embrace" dünya turnesi kapsamında 30 Eylül’de Ora Arena, İstanbul’da...

Salon İKSV'den heyecanlı program

Önce 24 - 25 Eylül'de New Yorklu grup Battles, sonrasında 30 Eylül'de Arap müziğine getirdiği yeniliklerle bilinen Mashrou L'eila sahne alacak. Ekimde Avishai Cohen, The Veils ve indie - rock grubu Local Natives için yerinizi ayırın.

5’inci Klarnet Festivali başlıyor

Bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Klarnet Festivali, 19-25 Eylül tarihleri arasında müzikseverlerle buluşacak. Konserler Cemal Reşit Bey'de..

Haberin Devamı

Filmekimi 15 yaşında...

Bu sene İKSV tarafından 15'inci kez düzenlenecek Filmekimi'nde dünyaca ünlü festivallerden ödüller almış filmler izleyiciyle buluşacak. "I, Daniel Black" ve "Julietta"yı kaçırmayın... (7 - 16 Ekim)