Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi: Kayseri'de hain saldırı! 14 şehit 55 yaralı

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nin ana girişinin yakınında, bugün saat 08.45'de, içinde çarşı iznine çıkan sivil kıyafetli askerlerin de bulunduğu halk otobüsü geçerken, bomba yüklü araç patlatıldı. Hain saldırıda 14 asker şehit olurken 55 kişi de yaralandı.

Son dakika haberi: Kayseri'de hain saldırı! 14 şehit 55 yaralı

SON DAKİKA HABERLERİ: Erciyes Üniversitesi yerleşkesinin Talas istikametindeki giriş kapısı yakınlarında bomba yüklü bir araç, çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu halk otobüsünün yanında infilak etti. Saldırıda 13 asker şehit olurken 56 kişi de yaralandı. Hastanede tedavisi süren bir askerin daha hayatını kaybetmesiyle şehit sayısı 14'e çıktı.

ŞEHİT SAYISI 15'E ÇIKTI

Kayseri'deki terör saldırısında yaralanan askerlerden istihkam Er Uğur Korkmaz da şehit düştü.

Terör saldırısında yaralanan istihkam er Uğur Korkmaz, tedavi gördüğü özel bir hastanede müdahaleye rağmen şehit oldu.

GÖZALTI SAYISI 15'E ÇIKTI

Soruşturmayı yürüten Kayseri Cumhuriyet Başsavcıvekili Mustafa Arslantürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çarşı iznine çıkan askerlerin içinde bulunduğu halk otobüsüne yönelik patlayıcı yüklü araçla düzenlenen terör saldırısının ardından başlatılan soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Soruşturmanın geniş çaplı olarak devam ettiğini aktaran Arslantürk, ilk etapta olayla ilgili 7 şüphelinin gözaltına alındığını, daha sonra bu sayının 15'e çıktığını kaydetti.

Haberin Devamı

Olay sonrası Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayla ilgili Başsavcıvekili Arslantürk nezaretinde 8 savcıyı görevlendirmişti.

TERÖRİSTİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Kayseri'de bu sabah Zincidere 1'inci Komando Tugayı'ndan çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsüne bomba yüklü araçla hain saldırıyı gerçekleştiren teröristle ilgili çalışmalarda önemli bilgilere ulaşıldı.

Teröristin PKK'lı olduğu, üzerinden sahte kimlik çıktığı ve gerçek kimliğinin belirlendiği kaydedildi. Terör örgütü PKK'da 'Çektar' ve 'Botan' kod adlarını kullanan teröristin tüm bağlantıları tek tek ortaya çıkarılıyor.

OLAYLA İLGİLİ 7 GÖZALTI, 5 KİŞİ ARANIYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kayseri Valiliği'nde diğer bakanlarla birlikte düzenlediği basın toplantısında, 13 şehidin cenazesinin Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki Adli Tıp Kurumuna götürüldüğünü söyledi. Soylu, "Olayla ilgili 7 kişi gözaltına alınmış, 5 kişi de aranmaktadır" dedi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'da 56 yaralıdan 12'sinin yoğun bakımda, 4'nün ise komada olduğunu belirtiliyor.

Haberin Devamı

-->

ŞEHİT VE YARALILARIN İSİMLERİ BELİRLENDİ

Kayseri'de bu sabah teröristlerin çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu halk otobüsüne bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan 13 asker ile yaralanan 56 kişinin kimlikleri belirlendi. DHA muhabirlerinin Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden aldığı bilgilere göre şehitlerin ve yaralananların isimleri şöyle: ŞEHİTLER: Yunus Emre Duran, Abdülsamet Özen (Kocaeli), Kamil Tunç (Afyon Karahisar) Hasan İlhan, Kenan Döngel (Zonguldak), Mustafa Cihan, Fehmi Barçın, Raşit Yücel (Kocaeli), Ahmet Taş, Muhammet Ali Ocak, Göksel Ağaçyetiştiren, Serdar Amak (İzmir), Uğur Korkmaz ve kimliği belirlenemeyen bir asker.

YARALILAR: Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavide olanlar Adem Avcı, Arif Özkara, Bayram Özdemir, Caner Kavalcı, Ercan İnan, Erdal Köse, Fatih Körpe, Ferdi Çatal, Gökhan Keskin, Hakan Şimşek Yakar, Halit Kapullu, Hamit Eroğlu, Hasan Hamza Şolt, Hidayet Canpolat, Hüseyin Avcı, İlker Bal, İlyas Akman, İsmail Hakkı Öner, Kamil Yemez, Kubilay Şimşek, Mehmet Gül, Mehmet Kılıç, Mertcan Uzun, Mesut Yaşar, Mevlüt Avcıoğlu, Mustafa Genç, Mustafa Uçar, Nasuh Yıldırım, Recep Güney, Semih Yılmaz, Serdar Çiçekli, Süleyman Sancar, Şakir Karayel, Tolga Öğütlü, Ufuk Uysal, Yasin Memiş, Yasin Sezeyan, Yunus Emre Kurnaz, Yunus Ertaş, Yusuf Ergün, Semih Yılmaz, Mevlüt Kimsesiz.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Kayhan Uluhan, Muhammet Yaşar, Sami Güler, Berat Yılmaz, Ali Kuşçu, Orhan Ölmez, Furkan Özlü ve Adem Kamsız, Memorial Hastanesi'nde tedavi gören Recep Genç ve Mehmet Emin Uygur Tekden Hastanesi'nde tedavi gören Ahmet Gün.

Acıbadem Hastanesi'nde tedavi gören Mehmet Taşdelen.

Dünya Hastanesi'nde tedavi gören Recep Coşkun.

Erciyes Hastanesi'nde tedavi gören Gökhan Çelik.

Haberin Devamı

TERÖRİST PARÇALANDI

Teröristin Talas İlçesi Zincidere Mahallesi'ndeki 1'inci Komando Tugayı'ndan gelen, içinde çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu halk otobüsünü Komando Caddesi'nden itibaren takip ettiği belirlendi.

Bombalı aracın Erciyes Üniversitesi kampusunun Sabancı Kültür merkezi önündeki kapısından itibaren soldan yanına yanaştığı halk otobüsünün, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi acil girişi önünde trafik ışıklarında kırmızı yanması üzerine durmasıyla birlikte, teröristin patlamayı gerçekleştiği saptandı. Patlamada belden yukarısı parçalanan teröristin saçlarının uzun olması nedeniyle önce kadın olduğu sanıldı, daha sonra yapılan otopside erkek olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

TSK'NIN SABAH SAATLERİNDE YAPTIĞI AÇIKLAMA:

Genelkurmay Başkanlığınca, bugün saat 08.45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 askerin şehit olduğu, 48 askerin yaralandığı bildirildi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08.45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır." denildi.

Yaralıların bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlandığı belirtilen açıklamada, menfur saldırıda sivil vatandaşların da yaralanmış olabileceğinin değerlendirildiği bildirildi.

Açıklamada, "Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri personeline ve yüce Türk milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

İLK RESMİ AÇIKLAMA VALİ KAMÇI'DAN GELDİ

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Kayseri'deki patlamayla ilgili "Canlı bomba saldırısı, maalesef şehit ve yaralılarımız var" dedi.

Vali Süleyman Kamçı patlamanın meydana geldiği alanda incelemelerde bulunarak gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vali Süleyman Kamçı, "Menfur bir terör saldırısı. Maalesef şehit ve yaralılarımız var. Çok üzgünüz. Sayı şu anda belli değil, çalışmalarımız devam ediyor. Sizden resmi açıklamaları beklemenizi rica ediyorum" dedi.

Vali Kamçı, gazetecilerin araç mı, canlı bomba mı sorusuna "Otobüsün yanında patlayan araç. İçindeki canlı bomba zaten. Bomba yüklü bir araç patlıyor ve şehit ve yaralılarımız var" ifadelerini kaydetti.

BAŞBAKAN, BAKANLAR OLAY YERİNE GİTTİ

Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun patlamanın gerçekleştiği Kayseri'ye gittiği belirtildi.Kayseri AK Parti Milletvekili Sami Dedeoğlu, olay yerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin gittiğini belirtti. Dedeoğlu, yaralı sayısının 15-20’ye yakın olduğunun belirtildiğini kaydetti.

-->

ERDOĞAN, AKAR’DAN BİLGİ ALDI

CNN Türk Muhabiri Murat Pazarbaşı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’dan bilgi aldığını söyledi. Pazarbaşı, benzer şekilde Başbakan Binali Yıldırım’ın da Genelkurmay Başkanı Akar’dan ve ilgililerden bilgi aldığını belirtti.

MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, telefonla bağlandığı CNN Türk televizyonuna, olayda kullanılan bombalı aracın 71 plakalı Şahin marka bir otomobil olduğunu belirtti.

CHP LİDERİ, BAŞBAKAN'I ARADI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım'ı aradı, Ayrıca Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'yı telefonla arayarak Kayseri'de gerçekleşen terör saldırısı ile ilgili bilgi aldı.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'ya meydana gelen hain terör saldırısı nedeniyle başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

RTÜK, Başbakanlık tarafından Kayseri'de meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi.

Açıklamada, yasağın içeriğine ilişkin şu bilgiler paylaşıldı: "Yayın yasağı medya hizmet sağlayıcıları anılan patlamaya ilişkin olarak yapılacak yayınlarda 6112 sayılı Kanun'da ve diğer kanunlarda sayılan yayın ilkelerine uyulması, toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlardan kaçınılması ve bu çerçevede, yayın yasağı patlamaya ilişkin, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öge ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara, olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara, yayınlarda kesinlikle yer verilmemesini içermektedir."