Gazete Vatan Logo

Son başbakanın veda turu

Yeni hükümet sisteminde başbakanlık olmayacağı için ‘Son başbakan’ olan Binali Yıldırım devlet kurumlarına veda ziyaretlerine başladı. Genelkurmay Başkanı Akar ve komutanlar ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik ziyareti yaptı

Son başbakanın veda turu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis’te yemin etmesiyle birlikte anayasa uyarınca Başbakanlık makamı resmen ortadan kalkacak. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kesin seçim sonuçlarını ilan ettiği tarihe göre Erdoğan’ın 8 ya da 9 Temmuz’da yemin ederek göreve başlaması beklenirken, o yeminle, “Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı” olarak tarihe geçecek Binali Yıldırım, dün itibarıyla, “devlete” veda turuna başladı.

Meclis Başkanlığı iddiası

Kulislerde yeni dönemde Meclis Başkanlığı görevini üstleneceği konuşulan Yıldırım, veda turu kapsamında ilk olarak TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı ziyaret etti. Meclis kulislerinde, “halef-selef buluşması” olarak yorumlanan ziyaret, 1 saat 10 dakika sürdü. İlk 5-10 dakikalık bölümünde Ak Partili bazı kurmayların da yer aldığı görüşmenin daha sonra “başbaşa” devam ettiği belirtildi.

Edinilen bilgiye göre görüşmenin başında Kahraman’ın, kendisinin 27. Meclis Başkanı, Yıldırım’ın Başbakanlık yapan 27. isim olduğunu ve bu dönemin de 27. parlamento dönemi olduğunu ifade etmesi Yıldırım’ı güldürdü. Yıldırım görüşme sonrası otomobiline binmeden önce soru sormak istediklerini ifade eden gazetecilere el sallayarak karşılık vermekle yetindi, ardından da TBMM’den ayrıldı.

Haberin Devamı

Yıldırım, veda ziyaretleri kapsamında dün ayrıca Yargıtay Başkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Danıştay Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü’nü de ziyaret etti. Yıldırım akşam da Çankaya Köşkü’nde Başbakanlık personeliyle bir araya geldi.