Gazete Vatan Logo

Son 5 yılın en güzel bayramı!

9 günlük bayram tatili, turizmcilere bayram ettirdi. 30 milyon kişinin yollara döküldüğü bu bayramda, özellikle Ege ve Akdeniz kıyılarının son 5 yılın en yoğun sezonunu yaşaması bekleniyor

Son 5 yılın en güzel bayramı!

Verilere göre Kurban Bayramı’nda Ege ve Akdeniz kıyılarının son 5 yılın en yoğun sezonunu geçirmesi bekleniyor. En büyük yoğunluk yaklaşık 1.5 milyon turistle Bodrum’da olurken, Antalya, Fethiye, Marmaris, Ula, Datça ve Akyaka gibi tatil yörelerinde de yoğunluk yaşanmaya başlandı. Muğla’nın turistik ilçelerine yaklaşık 4 milyon tatilcinin geleceği tahmin ediliyor. Yetkililer ise rezervasyonsuz gidenlerin geri dönme ihtimali olduğunu, bayramlarının kabus olmasını için tatilcilere rezervasyon yaptırmadan yola çıkılmaması yönünde uyarılarda bulundu.

Ek seferler kondu

Kurban Bayramı tatilinde oluşabilecek yoğunluk nedeniyle seyahat firmaları turizm kentlerine ek seferler düzenlemeye başladı. Bodrum’a yaklaşık 126 ek uçak seferleri yapılacağı havayolu şirketlerince açıklandı. Milas-Bodrum havaalanına, iç ve dış hatlarda yapılan ek seferlerden dolayı yoğunluk yaşandı. Şehirlerarası otobüs firmalarının da Bodrum, Fethiye ve Marmaris gibi talebin yoğun olduğu turizm bölgelerine ek otobüs seferleri koyduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Otellere girişler başladı

Bayram tatilini Ege ve Akdeniz kıyılarında geçirmek isteyen vatandaşlar rezervasyon yaptırdığı otellere gelmeye başladı. Tatili fırsat bilen vatandaşlar otellerin yanı sıra apart ve pansiyonları da doldurdu. tatil beldelerine yurt genelinden gelen tatilcilerin yanı sıra yurt dışında yaşayan gurbetçilerin de yoğun ilgi gösterdiği öğrenildi.

20 KİLOMETRELİK ARAÇ KUYRUĞU

9 günlük Kurban Bayramı tatili için İstanbul’dan yola çıkanlar, TEM Otoyolunda yoğunluk oluşturdu. TEM Otoyolu İzmit Bekirdere viyadükleri mevkiinde ilerlemeye çalışan araçlar, zor anlar yaşadı. Anadolu Otoyolu’nun Karadeniz bağlantı yolu olarak kullanılan Gerede gişelerinde de trafik yoğunluğu nedeniyle 20 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

AHL’de yolcu rekoru

Kurban Bayramı tatiline çıkanlar Atatürk Havalimanı’nda yolcu rekoru kırdı. 1441 uçağın iniş ve kalkış yaptığı Atatürk Havalimanı’nı transit yolcular da eklenmesiyle önceki gün 230 bin kişi kullandı. Atatürk Havalimanı’nı kullanan yolcu sayısı birçok ilin nüfusundan fazla oldu.

Haberin Devamı

Saatte 5 kilometre!

Kurban Bayramı tatilinin ilk gününde en çok tercih edilen yerlerden biri ise her yıl olduğu gibi Bodrum oldu. Yerli turist akınına uğrayan Bodrum’da mesainin bitmesiyle birlikte yola çıkan tatilciler, ilçede kilometrelerce araç kuyruğu oluşmasına neden oldu. Araçlar 5 kilometrelik yolu 45 dakikada geçebildi.

‘Gökten turist yağıyor’

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile birlikte kongre için Ankara’ya giderken, Antalya Uluslararası Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde incelemede bulundu. Gişelerin önünde turist yoğunluğunu gören Başkan Menderes Türel, “Gökten turist yağıyor. Antalya Uluslararası Havalimanı Dış Hatlar Terminalindeki yoğunluğu görüp memnun olduk” paylaşımında bulundu.

Çocukları sevindirdiler

İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği üyeleri, İzmir 1 Nolu Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret etti. Dernek üyeleri, annesiyle birlikte cezaevlerinde kalan ve tedavi gören 78 çocuğa bayram öncesi hediye götürdü.

Haberin Devamı

JANDARMA YURT GENELİNDE YOL DENETİMİNDE

Kazalar bayramı zehir etmesin diye...

Bayram tatilinin huzur ve güven ortamında geçmesi için çalışmalarını sürdüren İçişleri Bakanlığı, meydana gelebilecek trafik kazalarını önlemek amacıyla alınan tedbirleri artırdı. Bu kapsamda Jandarma Genel Komutanlığı tarafından trafik güvenliği için ülke genelinde 29 bin trafik personeli görevlendirildi. Denetimler bin 450 trafik aracı, 41 drone ve bir helikopterle gerçekleştiriliyor. Sürücüleri özellikle emniyet kemeri takmaları, araç sürerken cep telefonu kullanmamaları ve hızlı gitmemeleri konusunda uyaran jandarma ekipleri, araçta çocuk koltuğunun ve yorulan sürücülerin mola vererek dinlenmelerinin önemini anlatıyor.

Tak-bul gözlükle 1 dakika

Jandarma personeli tarafından kullanılan tak-bul gözlük ve barkod/karekod sorgulama cihazı sayesinde kişilerin kimlik sorgulaması bir dakikadan kısa süre içinde tamamlanıyor.

Haberin Devamı

Komutan denetimi

Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanı Tümgeneral Fuat Güney de yol kontrol noktasında araçları denetledi. “Denetimler arttıkça kazalar azalıyor” diyen Güney, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı doğrultusunda denetimleri en üst seviyeye çıkardıklarını anlattı.

Ehliyet ruhsat lütfen!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük” projesi kapsamında Bolu’nun Gerede ilçesi ile Ilgaz’da uygulamasına katıldı. Bakanı karşılarında gören sürücüler, kısa bir şaşkınlığın ardından fotoğraf çektirmek için yarıştı.

Karayollarında 64 ‘kara’ nokta

Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte milyonlarca kişi yollara döküldü. Karayolları Genel Müdürlüğü ise karayolu ile seyahat edecekler uyarmak için Türkiye genelinde en çok kazanın yaşandığı ‘kara nokta’ adı verilen riskli 64 yolu açıkladı. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün iyileştirmelere başladığı bu kara noktalar genellikle Ankara, Antalya, Aydın, Hatay, Muğla ve Samsun’da yoğunlaşıyor. Detaylı bilgi ise Karayolları Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı bilgilendirme sayfasından ulaşılabiliyor. http://yol.kgm.gov.tr/KazaKaraNoktaWeb/