Gazete Vatan Logo

Sökmenoğlu Hatay’a uğurlandı

Geçtiğimiz hafta yaşamını yitiren Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmenoğlu’nun oğlu, eski TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu için Meclis’te düzenlenen tören hemen her partiden eski ve mevcut siyasileri buluşturdu. Devlet Bahçeli önderliğindeki MHP grubunun tam kadro hazır bulunduğu törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra ANAP ve DYP’den çok sayıda eski milletvekili ve bakan da katıldı. Bahçeli, tören öncesi önce Kılıçdaroğlu ardından da Arınç ile kısa süre sohbet etti.

Türk siyasetinin sevilen isimleri arasında yer alan ve sine-i millete dönme kararını uygulayan tek milletvekili olarak tarihe geçen Sökmenoğlu’nun TBMM’deki törenin ardından karayoluyla Hatay’a götürülen cenazesi, Bakanlar Kurulu’nun özel izniyle bugün dedesi Mustafa Şevki Paşa’nın kabrinin de olduğu Hatay Beyazıt-i Bestami Türbesi’nin yanındaki aile kabristanında toprağa verilecek.

Sökmenoğlu, 1945’te stanbul’da doğdu. İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden mezun olan Sökmenoğlu, THY İdare Meclisi Murakıplığı yaptı. MDP kurucu üyesi olan Sökmenoğlu, Hatay ile İstanbul’dan seçilerek, milletvekilliği yaptı. 1989’da sine-i millete dönmek gerekçesiyle milletvekilliğinden istifa eden Sökmenoğlu, TBMM Başkanı Başdanışmanlığı ve TBMM Başkanlık Divanı eski Katip Üyesi ve İdare Amirliği, NATO ve Parlamentolararası Türk Grubu Üyeliği ve TBMM Başkanvekilliği görevlerinde bulundu.

Haberin Devamı