Gazete Vatan Logo

Şok suçlamalar

‘Tetikçileri subaylar eğitiyordu’ iddiası

Ergenekon kapsamında yakalanan İbrahim Şahin’e bağlı olduğu ileri sürülen suikast timlerini, önceki gün tutuklanan Üsteğmen Muhammet Sarıkaya ile Üsteğmen Taylan Özgür Kırmızı’nın yönettiği, bu timlerin Sivas’ta Ermeni uyruklu Minas Durmaz Güler’in dışında Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı emekli Tuğgeneral Ali Balkız ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Kazım Genç’i de öldürme planları yaptıkları iddia edildi.

Alevi-Sünni çatışması

İddiaya göre yerel seçimler öncesi kaos çıkarmaya çalışan suikast timinin bu kişileri öldürerek ülkede öncelikle Alevi-Sünni çatışması başlatmak istedikleri ifade edildi. Polise göre birkaç kişiden oluşacak olan bu suikast timlerini ise muvazzaf subaylar yönetecekti. Önceki gün tutuklanan iki üsteğmenin Şahin ile bağlantılı olduğu, ayrıca timleri de eğittikleri iddia edildi. Ayrıca bu suikastlar ile hükümetin Alevi açılımının da baltalanmak istendiği öne sürüldü. Sivas’ta aralarında eski Ülkü Ocakları Başkanları Bekir Çelik ile Oğuz Bulut’un da bulunduğu 12 kişi gözaltına alınmıştı. Dün bunlardan 7’si serbest bırakıldı. Ancak polis, suikast timinin bazı üyelerinin kaçtığını ve şimdi onların peşinde olduklarını söylüyor.

İŞTE SUİKAST LİSTESi

- Sivas’taki Ermeni cemaati lideri Minas Durmaz Güler

- Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı emekli Tuğgeneral Ali Balkız n Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Kazım Genç...

‘Albaylar Ersöz’ün adamı

Tutuklanan muvazzaf subaylar arasında yer alan Albay Mustafa Koç ile savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan Albay Cihandar Hasan Hanoğlu’nun, “firari” Jandarma Genel Komutanlığı eski İstihbarat Başkanı olan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’le bağlantı oldukları çıktı. Ersöz’ün İstihbarat Başkanı olduğu dönemde Kurmay Albay Hasan Hanoğlu Güvenlik Daire Başkanı, Kurmay Binbaşı olan Koç da proje subayı olarak görev yapıyordu. Hakkında tutuklama kararı olan Ersöz, geçtiğimiz yıl Emekli Orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’un gözaltına alındığı operasyondan iki gün önce Atatürk Havalimanı’ndan Sibirya’ya kaçmıştı.

‘Danıştay saldırganına silahı emniyet amiri verdi’

İzmir’de gözaltına alınan Emniyet Amiri Mehmet Emin Erkılıçoğlu’nun Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Arslan’a Glock marka silahı veren kişi olup olmadığı da araştırılıyor. Polise gelen “Alpaslan Arslan’a Danıştay saldırısında kullandığı silahı Mehmet Emin Erkılıçoğlu isimli bir emniyet amiri verdi” şeklinde ihbar üzerine çalışma başlatıldı. Erkılıçoğlu’nun İbrahim Şahin’in Özel Harekat Daire Başkan vekili olduğu dönemde Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde de görev yaptığı öğrenildi.

Haberin Devamı