Gazete Vatan Logo
Magazin Şöhret için oyuncu olunmaz!

Şöhret için oyuncu olunmaz!

Oyuncu olmak isteyen gençlere tavsiyelerde bulunan Defne Yalnız, Murat Aydın, Temmuz Karikutal ile Özdemir Çiftçioğlu’nun ortak fikri şu: “Şöhret için oyuncu olunmaz!”

Şöhret için oyuncu olunmaz!

Mandalina Oyunculuk Atölye’sinde genç yeteneklere eğitim veren Defne Yalnız, Murat Aydın, Özdemir Çiftçioğlu ile atölyenin kurucusu menajer Temmuz Karikutal oyuncu olmak isteyen gençlere tavsiyelerde bulundu. Usta isimler, gençlere balık vermediklerini, balık tutmayı öğrettiklerini söyledi.

Temmuz Karikutal: Bol bol okusunlar ve izlesinler. Merak etsinler, sabretsinler, araştırsınlar, sorgulasınlar, disiplinli olsunlar, okuduklarını ve izlediklerini algılasınlar. Ve bu işin eğitimini almadan yola çıkmasınlar...

Defne Yalnız: Oyunculuk alfabe gibidir. Alfabe de 29 harften oluşur. Biz ancak a, b ve c’yi öğretebiliriz. Başlangıç için iyidir. Alfabenin kalan kısmını da hayatları boyunca kendileri öğrenecek. Oyuncu olmak isteyenlere tavsiyem; bol bol seyretmek (dizi, film, oyun) disiplin ve azim göstermek. Bunlar başlangıç için.

Murat Aydın: Oyunculuğu, popüler olmak ve tanınmak dürtüsünden öte isteklerle yapmaya çalışmalılar. Ayrıca sorumluluk bilinçlerini sorgulamaları gerekir. Sorumsuz kişilerin yetenekli olsalar bile bu sanatla uğraşmalarını asla istemem. Ve tabii ki disiplinli, çalışkan olmalarını öneririm.

Haberin Devamı

Özdemir Çiftçioğlu: Oyuncu adaylarına söylemem gereken ilk şey, oyunculuğun da şoförlük, doktorluk, öğretmenlik gibi bir meslek olduğu, bu sebeple de eğitimsiz oyuncu olunamayacağıdır. Konservatuar ya da üniversitelerin oyunculuk bölümlerine giremeyecek adaylar, eğitim almayı düşündükleri kurumların devamlılığına ve öğretim kadrosuna bakmalıdırlar.