Gazete Vatan Logo
Magazin Şöhret hiç hayalim olmadı!

Şöhret hiç hayalim olmadı!

Mehmet Ali Erbil’in büyük kızı Sezin Erbil, babasının ününden dolayı şöhrete mesafeli yaklaşıp, moda tutkusunun peşinden gitmeyi tercih etmiş. Çocukluğundan beri meraklı olduğu takı tasarımı alanında profesyonelleşen Erbil, Lidyana ile işbirliği yaparak ilk koleksiyonunu çıkardı.

Şöhret hiç hayalim olmadı!

Bir süre önce açtığı moda ve alışveriş blog’uyla ilgi çeken 118 bin takipçi sayısına ulaşan Sezin Erbil, bir çocukluk hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor. Çocukluğundan beri meraklı olduğu takı tasarımında profesyonellik konusunda ilk adımını atarak Lidyana için bir koleksiyon hazırlayan Erbil’le Şamdan Plus için bir araya geldik...

Takı tasarımına nasıl merak sardınız? Eğitim aldınız mı?

Çocukluğumdan beri en meraklı olduğum şeylerden biri takı diyebilirim. Her zaman tercih edip taktığım takılar etrafım tarafından beğenilip soruldu. Hatta üniversite yıllarımda kendi yaptığım takılar Ankara’da çok bilinen birkaç mağazada satışa sunulmuştu. Ama bununla ilgili bir eğitim almadım.

Hem tasarım hem de üretim aşamasında birebir var mısınız?

Evet, her iki aşama ile de bizzat kendim severek ilgilendim.

Lidyana ile nasıl bir araya geldiniz?

Lidyana açıldığı günden beri severek ve güvenerek alışveriş yaptığım bir site. Sitenin sahibi Hakan Baş ile site ilk açıldığı yıllarda birlikte bir şeyler yapabiliriz diye bir görüşmemiz olmuştu, ama kısmet bu güneymiş.

Haberin Devamı

Hazırladığınız koleksiyonu anlatır mısınız? Hikayesi nedir, hangi parçalardan oluşuyor?

17 parçadan oluşan koleksiyonumda kolye, yüzük, bileklik, saç aksesuarı ve şahmeranlar var. Bohem ve etnik kıyafetler ile onları tamamlayacak takılar yapma düşüncesi güzel bir fikirdi ve koleksiyon o şekilde ortaya çıktı. Herkesin Batı’ya doğru yöneldiği bir dönemde, ben Doğu’ya dönerek etnik bir koleksiyon hazırladım. Genellikle mavi rengi kullandım, çünkü mavinin nazara karşı gücüne ve dinlendirici etkisine inanırım.

BEBEK PLANI GELECEK YILLARDA VAR

Babanızın basına yansıyan çok hareketli bir özel hayatı vardı; ona kırıldığınız noktalar olmuş muydu?

O nasıl mutlu oluyor ise özel hayatında onu yaşaması kadar doğal bir şey olamaz. Yani kırılacağım bir durum olmadı.

Altı yıldır evlisiniz; bebek planlarınız var mı? Babanız da dede olmak için sabırsızlandığını söylemişti bir röportajında...

Bebek planı önümüzdeki yıllarda var. Allah izin verirse eşim ile birlikte karar verdiğimiz hayırlı bir zamanda olur inşallah. Babam evlendiğimden beri daha hiç sormadı, bize bırakıyor, bizde baskı yok (gülüyor)...

Haberin Devamı

BEĞENİRSEM HER YERDEN ALIŞVERİŞ YAPARIM

Bu sizin hazırladığınız ilk takı koleksiyonu mu?

Evet, ilk koleksiyonum.

Alışveriş ve moda hobim diyorsunuz; nerelerden alışveriş yapıyorsunuz?

Genellikle çanta ve ayakkabı alışverişlerimi yurtdışından yaparım. Burada ise Zara, Topshop, Massimo Dutti ve Beymen alışveriş yaptığım yerler arasında.

Sizinkisi pahalı ve sofistike bir gardırop mu, yoksa ‘pazardan da alır, kendim kombinlerim’ diyenlerden misiniz?

Her ikisi de diyebilirim. Beğenirsem her yerden alışveriş yapabilirim. Önemli olan içinde kendimi iyi hissetmem.

Stilinizi nasıl tanımlarsınız; meraklısı olduğunuz markalar ve parçalar neler?

Stilim rahat, sade ve biraz da klasik. Sevdiğim markalar ise uzun süre kullanabileceğim klasik bir Chanel çanta, Louboutin stiletto ve Herve Leger elbise olabilir.

BABAMIN ŞÖHRETİNİN BİLİNCİNDE OLDUM

Blog açma fikri nasıl oluştu? Hangi konularda yazıyorsunuz daha çok? Kaç takipçiniz var?

Haberin Devamı

Blog’umu dört yıl önce açtım. Siyaset bilimi mezunuyum ve psikoloji yüksek lisansı yaptım. Bu alanlarda yazma planım vardı ama daha çok moda, beslenme ve güzellik üzerine yazılar yazarak devam etmeye karar verdim. Fakat çoğu kişinin yazıları okumak yerine fotoğraflara baktığını fark edip, Instagram’a ağırlık verdim ve şu anda 118 bin takipçim var.

Babanız çok ünlü bir oyuncu ve ekran yüzü; hiç aynı mesleği yapmayı düşlediniz mi?

Hayatım boyunca öyle bir hayalim olmadı. Çocukken de olgun düşünen biriydim. Her zaman ünlü olmanın zorluklarının farkında olarak büyüdüm ve hiç özenmedim.

Çocukluğunuz babanızdan dolayı hep şöhretin gölgesinde mi geçti; nasıl hatırlıyorsunuz çocukluğunuzu ve ilk gençliğinizi?

Çocukluğumdan beri babamın şöhretinin bilincinde olarak dikkatli ve özenli yaşamaya çalıştım. Doğduğum günden beri şöhretli bir babanın kızıyım ve bunun için her zaman bir otokontrolüm oldu hayatta. Aynı zamanda da her zaman bununla gurur duydum.

Haberin Devamı