Gazete Vatan Logo

Skandal tebligat! Yalova seçimini...

Skandal tebligat! Yalova seçimini...

Yalova’da seçimin iptal olmasına neden olan 7 kısıtlı vatandaştan Hasan Basri Uzuntepe’ye 1 Haziran için yeniden seçmen bilgi kağıdı gönderdi.

YSK Yalova’da 30 Mart Yerel Seçimleri’nin iptal olmasına neden olan 7 kısıtlı vatandaştan biri olan Hasan Basri Uzuntepe’ye 1 Haziran’daki seçimler için tekrar seçmen bilgi kağıdı gönderdi. Skandal tebligatın ardından VATAN’ın ulaştığı Hasan Basri Uzuntepe, “ Gidip oyumu kullanacağım. Üyesi olduğum Ak Parti’ye atacağım.Benim kısıtlılık durumum süresiz. Ancak kendimi iyi hissediyorum. İlaç tedavisiyle hastalığımı yendiğimi düşünüyorum. YSK’nın ne yapmaya çalıştığını anlamıyorum. Neye dayanarak bana seçmen kağıdı gönderdiler bilmiyorum. Seçimin tekrar iptal olmasını istemem” dedi.



Aynı sandıkta

30 Mart’ta Ak Parti sandık görevlisi olan Uzuntepe, seçmen bilgi kağıdına göre oyunu daha önce de oy kullandığı Öğretmen Yuzuf Ziya İlköğretim Okulu’nda kurulacak 1217 nolu sandıkta verecek. Rizeli olan ve Yalova’da yaşayan Uzuntepe, 2010’da Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kendisini tedavi eden 8 kişilik heyetten verilen rapora göre ‘Bipolar duygu durum bozukluğu’ hastalığı yaşıyor. Raporda, Uzuntepe’nin yüzde 70 oranında ağır özürlü olduğu ve hastalığının ‘tedaviyle işlevselliği düzelmeyen’ bir durum olduğu belirtiliyor.

Liste aynı

Yalova İl Seçim Kurulu Müdürü Ali Karadağ ise yaptığı açıklamada, “Tekrarlanan seçime aynı seçmen listeleriyle gidiliyor. Güncelleme olmadığı için listede adı çıktı. Fakat biz onların önünü kapattık. Sandık başına gittiklerinde oy kullanamayacaklar. Seminerlerde sandık kurulu görevlilerine bunu bildirdik. Seçmen bilgi kağıdı bir şey ifade etmiyor. İmza yerlerinde oy kullanamaz şerhi var” dedi. CHP Yalova İl Başkan Yardımcısı avukat Fatih Büyükturan ise “Endişeliyiz ama bu 7 kişinin seçmen kütüklerinde oy kullanamaz şerhi düşülmüş” diye konuştu.

Haberin Devamı