Gazete Vatan Logo

Siyaset bu heyetin kararına kilitlendi

3 Kasım seçimlerini iptale götürebilecek DEHAP davası yarın Yargıtay 6. Ceza Dairesi'nde görülecek. Başkan, 8 üyeden 4'ünü seçecek ve kritik karar verilecek

Siyasetin kaderini değiştirebilecek olan DEHAP davasının temyiz duruşması yarın yapılacak. DEHAP savunma için ek süre talep etmeye hazırlanırken, yargının yarın karar verme olasılığı da düşük görülüyor. Yargıtay 6. Ceza Dairesi, DEHAP'ın mahkûmiyetini onaylarsa top Yüksek Seçim Kurulu'na geçecek ve Meclis aritmetiğinin değişmesiyle DYP'nin, 62 milletvekili ile Meclis'e girmesinin yolu açılacak. DYP ile birlikte iki bağımsızın da Meclis'e girmesi veya 3 Kasım seçimlerinin iptali olasılıklarını gündeme getiren temyiz duruşması Yargıtay 6. Ceza Dairesi'nde yapılacak. Duruşmada Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin "evrakta sahtecilik yaparak partiyi 3 Kasım seçimine soktukları" gerekçesiyle 1 yıl 1 ay hapis cezasına mahkûm ettiği 4 DEHAP'lının avukatları cezanın bozulmasını talep edecek. Avukatlar savunma için ek süre istemeyi de değerlendirmeye aldı.

'Kapkaç gasptır' diyen daire
Yargıtay 6. Ceza Dairesi, geçen günlerde "zor ve tehdit uygulanan kapkaç olaylarında gasp suçundan ceza verilmesi gerektiği" yönünde karar verdi. Sakarya'da 7 kadının çantalarını kapkaçla çalan 2 sanığa yerel mahkemenin verdiği 68'er yıl hapis cezasını onayan Daire'nin bu kararından sonra, Emniyet Genel Müdürlüğü de kapkaç zanlılarına ilişkin dosyaları gasp suçu kapsamında düzenleyerek savcılığa sevk edeceklerini açıkladı. Yargıtay 6. Ceza Dairesi heyeti 1 başkan ve 8 üyeden oluşuyor. Daire, kararlarını 1 başkan ve 4 üye ile, yani toplam 5 yargıcın katılımı ile alıyor. Hangi üyelerin hangi dosyalara bakacağına ise Başkan Mustafa Aydın karar veriyor. Aydın, DEHAP davası için de üyeler Işıl Koçhisaroğlu, Cengiz Yelbaşı, Keskin Kaylan, Hasan Erbil, Ali Turhan, Ahmet Öztel, Ahmet Şükrü Dağlı ve Hüseyin Demirörs arasından 4 üyeyi belirleyecek. Türkiye'nin soluğunu tutarak beklediği siyasetin kaderini etkileyecek kararı, seçilecek bu heyet verecek.

Haberin Devamı