Gazete Vatan Logo

Sivil imamın eşi boşanmak istiyor

FETÖ’nün sivil imamlarından Kemal Batmaz’ın eşi, “Terörist olarak anılan birinin eşi olarak hayatıma devam etmek istemiyorum” dedi

Sivil imamın eşi boşanmak istiyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, örgütün darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’nde bulunduğu tespit edilen “sivil imam” Kemal Batmaz ve eşi Gonca Batmaz’ın da aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında iddianame hazırladı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan başka bir davada tutuklu yargılanan Kemal Batmaz’a “terörizmi finanse etmek”, eşi Gonca Batmaz’ın da aralarında olduğu diğer sanıklara ise “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlaması yöneltilen iddianamede, sanıkların kovuşturma aşamasındaki ifadelerine yer verildi. Gonca Batmaz ifadesinde, 15 Haziran 2017’de FETÖ üyeliği suçlamasıyla tutuklanan HSK eski genel sekreteri Muzaffer Bayram’ın evinde yakalanmasıyla ilgili, “Eski cumhuriyet savcısı Zafer Uygun, eniştemdir. Muzaffer Bayram ve eşi de kardeşim Dilek Uygun’un arkadaşıdır” dedi.

Medyadan öğrenmiş

Eşiyle 2003’te görücü usulüyle evlendiğini anlatan Gonca Batmaz, darbe girişimi sonrası Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nden KHK ile atıldığını belirtti. Eşi Kemal Batmaz’ın FETÖ’ye sempatisi olduğunu bilmediğini, kocasının kendisiyle bu konuda bir bilgi paylaşmadığını öne süren Gonca Batmaz, “Akıncı Üssü ve Adil Öksüz ile havaalanındaki görüntülerini görünce eşimin terör örgütüne üyelikten tutuklandığını medyadan öğrendim. Adil Öksüz’ü tanımıyorum, eşim ile irtibatı olup olmadığını bilmiyorum. Ancak Abdulhadi Yıldırım (Öksüz’ün kayınbiraderi) isimli kişiyle eşimin iş ilişkisi olduğunu hatırlıyorum. Beni ve çocuklarımı mağdur eden, terörist olarak anılan birinin eşi olarak hayatıma devam etmek istemiyorum. Boşanmak için avukatıma vekalet vereceğim. Tutuksuz olarak yargılanmak istiyorum. Suçsuzum.

Haberin Devamı