Gazete Vatan Logo

Sivas'ta tam güneş tutulması heyecanı

Türkiye genelinde güneş tutulmasının tam olarak izlendiği 13 ilden biri olan Sivas'ta büyük heyecan yaşandı. Binlerce Sivaslı havanın da açık olmasını fırsat bilerek park ve bahçeleri doldurdu. Tam tutulma sırasında hava kararınca coşkuya kapılanlar çığlıklar atarak bu doğa olayını kutladı

Sivas'ta saatler 14.06'yı gösterirken hava karardı ve kentte hayat durdu. Tutulma açık hava nedeniyle kenten heryerinden rahat bir şekilde izlendi. Şehir merkezinde bulunan Kongre Müzesi'nin yanı sıra, stadyum, Cumhuriyet Üniversitesi ve Gardaşlar Tepesi izleme alanı olarak belirlendi. Gardaşlar Tepesi'ne çıkanlar bir yandan mangallarını yakıp piknik yaparken, bir yandan da güneş tutulmasını izledi. Kent merkezinde Kongre Müzesi bahçesinde tutulma nedeniyle program düzenlendi. Onbinlerce Sivaslı'nın katıldığı program sırasında şarkılar söylendi, halk oyunları ekipleri gösteriler yaptı. Ellerine geçirdikleri, röntgen filmi, tutulma gözlüğü, bilgisayar disketi alan vatandaşlar tutulmayı dakika dakika takip etti. Saatlar 14.06'yı gösterdiğinde tam tutulma gerçekleşti. Hava bir anda kararırkan kuşlar ağaçlara tünedi. Fotoselli sokak lambaları yandı. Tam tutulma anında yaşanan karanlıkla birlikte tutulmayı izleyen binlerce Sivaslı çığlık atarak bu eşssiz anı kutladı. Tam tutulma yaklaşık 2.5 dakika sürdü. Saatler 14.09'u gösterirken, ay güneşin önünü açarak hareketini sürdürdü. Cumhuriyet Üniversitesi Kampusu içerisinde ise park ve bahçeleri dolduran binlerce öğrenci ellerine geçirdikleri çeşitli malzemelerle tutulma anını izledi. Sivas'taki parçalı tutulma saat 15.22'de sona erdi.

4 EYLÜL STADI'NDA COŞKU
Sivas 4 Eylül Stadı'nda 19'uncu hafta erteleme maçında Sivasspor ile Gaziantepspor karşı karşıya geldi. İki takımın ısınmak için sahaya çıktığı saatlerde tam tutulma gerçekleşti. Bu sırada stadyumda bulunan yöneticiler, sporcular ve taraftarlar ile görevliler güneş gözlükleri ile tutulma anını izledi.

Haberin Devamı