Gazete Vatan Logo

Sivas’a Yazıcıoğlu enstitüsü açılacak

VATAN ’a konuşan Sivas’ın BBP'li Başkanı Doğan Ürgüp projelerini anlattı

Yerel seçimlerde en duygusal sonuçlardan biri Sivas’ta alındı. Helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun memleketi Sivas’ta, BBP oyların yarısından fazlasını topladı. Kentte yüzde 50,7 oy alan BBP’li Doğan Ürgüp, kutlamaları kabul etmekte zorlandı. Ürgüp’ün tek tesellisi ise Yazıcıoğlu’nun “platonik aşkım” dediği “Sivas” mirasını sırtlayacak olması. Yaşanan dramatik ölümün ardından VATAN’ın sorularını yanıtlayan Sivas’ın çiçeği burnundaki başkanı Doğan Ürgüp, “Yazıcıoğlu’nun geride bıraktığı en büyük miras Sivas. Emanete sonuna kadar sahip çıkacağım” diyor.

Projeleri gerçekleşecek

Doğan Ürgüp, Sivas için hazırladığı projelerin Yazıcıoğlu’nun ölümüyle daha anlamlı bir duruma geldiğini söylüyor. Çiçeği burnunda belediye başkanı kısa bir zaman içinde Yazıcıoğlu Enstitüsü’nün kurulacağını açıkladı:

“Rahmetli başkanımızın misyonunu, ideallerini, ilkelerini, prensiplerini ülke sevdasını yakından biliyoruz. Buna uygun sosyal ve siyasal faaliyetleri yürütmemiz birinci planda geliyor. Muhsin Yazıcıoğlu Enstitüsü’nü oluşturup merhumun siyasi görüşleri ve hatırasını yaşatmak istiyoruz. Şeffaf yönetim anlayışıyla halkımızla bütünleşeceğiz. Seçim öncesi yaptığımız bütün vaatlerimizi önem ve acillik sırasına göre yerine getireceğiz. Şehrimiz maalesef Türkiye genelinde kalkınmışlık bakımından 53. sıraya kadar gerilemiş durumda. Sivas’ın birinci öncelikli sorunu olan açık ve gizli işsizliği en aza indirmeyi öncelikli hedef olarak belirledim.”

“Sivas bize emanet”

Yazıcıoğlu ile kazadan bir gün önce birlikte olduğunu söyleyen Ürgüp, “Çok duygusal bir konuşma yapmıştı. Merhum Yazıcıoğlu, hayatı boyunca çok dürüst ve açık bir insan oldu. ’Kimsenin çantasında bana dair bir belge bir dosya olmamalı’ diye sürekli uyarılarda bulunurdu. Onun hayatında gizli bir nokta yoktu. Belediyeyi kazanacağımızdan çok emindi. Ayrılırken başarı dileklerini ifade etti. Sivas’ı bizlere emanet edip aramızdan ayrıldı. Sivas’ı, çok seviyordu” dedi.

Helikopter, başka helikopteri düşüremez

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nu taşıyan helikopter 25 Mart’ta Kahramanmaraş’ta düştü ve 6 kişi hayatını kaybetti. Bu olaydan sonra kazanın sabotaj olabileceği iddiaları gündeme geldi. Son olarak da BBP MKYK üyesi ve partinin avukatı Kemal Yavuz yeni bir iddiada bulundu ve ikinci helikopter ihtilamini gündeme getirdi. Yavuz yaptığı açıklamada görgü tanıklarının ikinci bir helikopter gördüğünü belirtti ve şu açıklamayı yaptı: “Görgü tanıkları batıdan doğuya doğru giden bir helikopterden bahsediyor. Güçlü bir manyetik dalga yayıldığı takdirde bu cihazların tamamını etkisiz hale getirebiliyor. Böylece helikopter, pilotun hakimiyetinden çıkar.”

Öğrencisi itiraz etti

Yavuz’un ortaya attığı ikinci helikopter iddiasını, kazada ölen helikopterin pilotu Kaya İstektepe’nin öğrencisi Hakan Kangur’a sorduk. Kangur bu ikinci helikopter yüzünden kazanın olabileceğine ihtimal vermedi. Bu durumu ise şöyle açıkladı: “Bir helikopterin başka bir helikopteri düşürmesi için ya silah kullanması ya da ona çarpması gerekir. Manyetik dalga ile bir helikopter başka bir helikopterin düşmesine neden olmaz. Bizil kol uçuşu dediğimiz ve bir çok helikopterin neredeyse birbirlerine deyecek şekilde yakından uçtuğu bir uçuş şekli vardır. Eğer manyetik alan olsa bu kol uçuşlarında keydana gelirdi.”

Kangur, “Helikopterin buluta girip pilotun tepeyi göremeyip çarpması daha mantıklı bir kaza nedeni” dedi.

Haberin Devamı