Gazete Vatan Logo

Şişli’de ‘tehdit’ kavgası

Şişli’de ‘tehdit’ kavgası

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün eşi Nazlı İnönü’nün “Bizi mafyavari tehdit etti” diye açıkça suçladığı Mustafa Sarıgül “Bunlar çirkin iftira” dedi ve dava açacağını söyledi

Şişli’deki kriz eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül’ün Belediye Başkanı Hayri İnönü’ye görevden çekilmesi için baskı yaptığı iddiaları yeni bir boyuta taşındı. İnönü’nün eşi Nazlı İnönü dün Hürriyet’te yayımlanan röportajda Sarıgül’ün kendisi ve çocuklarını ölümle tehdit ettiğini iddia etti.
Mafyavari tehdit
İnönü özetle şöyle dedi: “Ankara’da adını vermek istemediğim bir milletvekili bir görüşme ayarlamış. Milletvekili gelmemiş. Sarıgül ve Hayri baş başa kalmış. Sarıgül, ‘40 yıllık politik kariyerimi mahvedemezsin. Bunu hayatınla ödersin. Çocuklarına New York’tan mafya tuttum. Şimdi Nazlı Hoca’yı aldırıyorum’ demiş. Mafyavari tehditler. Bütün olay Şişli’de birkaç müdürün yeri değişti diye.”
‘Tehdidi bize söylemedi’
İnönü’nün bu iddiaları üzerine dün peş peşe açıklamalar yapıldı. İlk açıklama olayla ilgili Kılıçdaroğlu tarafından ‘arabulucukla’ görevlendirilen CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’ten geldi. Özkes, tarafların bir araya geldiği, Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı görüşmede Hayri İnönü’nün tehdit edilmediğini söylediğini, buna şahit olduğunu aktardı.
‘Nasıl bir ruh hali’
İkinci açıklamayı Mustafa Sarıgül yaptı. Sarıgül “Suçlamalar gerçek dışıdır ve çirkin bir iftiradan ibarettir” dedi. Bir gün önce Kılıçdaroğlu’nun huzurunda, Özkes’in de katılımıyla Hayri İnönü’yle görüştüklerini anlatan Sarıgül, “Burada farklı konuşup, daha sonra gerçek dışı suçlama ve iftiraya kalkışmak nasıl bir ruh halidir. Yasal hakkımı kullanacağım” dedi.
‘Emir Sarıgül’ü konuştuk’
Hayri İnönü’yse yazılı açıklamasında röpartajın 13 Aralık’ta yapıldığını ancak dün yayımlandığını belirtti. Sarıgül ve Özkes’in sözünü ettiği toplantının 16 Aralık’ta yapıldığını ifade eden İnönü, “Eşimin vurguladığı hususlar Mustafa Sarıgül’e yöneliktir. Genel Başkanımız huzurundaki toplantıda Emir Sarıgül ile ilgili hususlar değerlendirilmiştir. Özkes şahsımın Emir Sarıgül ile ilgili beyanlarını, Mustafa Sarıgül’le ilgili konuyla iç içe katarak şahsımı töhmet altında bırakmaktadır” ifadelerine verdi.
Özkes, arabuluculuğu bıraktı
‘İşin içinden çıkamıyorum’
Kılıçdaroğlu'nun isteği ile taraflar arasında arabuluculuk görevi üstlenen CHP’li İhsan Özkes dün radikal.com.tr’ye yaptığı açıklamada görevi bıraktığını söyledi. Tarafların daha önce iki kere uzlaştığını anlatan Özkes şöyle dedi: “Şimdi Hayri Bey’in eşinin açıklamaları çıktı ortaya. Anlam veremedim. Hayri Bey'i aradım. Eşinin biraz duygusal davrandığını söyledi. Sarıgül'ü aradım o da üzgün olduğunu dile getirdi. İşin içinden çıkamadım. Kılıçdaroğlu’na söyledim, arabulucuğu bıraktım.”

Haberin Devamı