Gazete Vatan Logo

Şişli'de çatışmalar sürüyor

Polisle göstericiler arasında yaşanan çatışmalar ara sokaklarda devam ediyor. Polis merkezden ek gaz bombası istedi

1 Mayıs olayları polis telsizine böyle yansıdı
Cerrah'ın yürüyüşü sırasında kortejde bulunan DİSK ve CHP'liler ile başka sendikalara üye diğer göstericiler sloganlar atarak, Cerrah'ı protesto etti. Bazı göstericilerin ellerindeki pet şişeleri Cerrah'a attıkları gözlendi.

TUTAMIYORUZ MÜDÜRÜM


Celalettin Cerrah, görev yapan bazı polis memurlarıyla da sohbet etti. Sohbet sırasında bir emniyet amirinin Cerrah'a söylediği sözler dikkat çekiciydi. Emniyet amiri Cerrah'a 'Bence hiç bekletmeden bu grubu Taksim'e götürelim müdürüm. Kenarlardan cok katılım oluyor engelleyemiyoruz' dedi.






FERİKÖY'E ACİL GAZ BOMBASI

Ergenekon Caddesi'nde müdahale edilen bazı gruplar, ara sokaklardan çıkarak Kurtuluş Caddesi'nde toplanmaya başladı. Polis, grubu dağılmaları konusunda uyardı. Bu sırada eylemciler, söktükleri kaldırım taşlarını polise fırlattı. Polis de göstericilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Bu sırada Polis telsizinden geçen bu cümleler: Feriköy'de gaz bombası bitti acik gönderin..



BEKLENEN OLDU... PANGALTI KARIŞTI...


* Taksim Meydanı’na yürümek isteyen yaklaşık 500 kişilik gruba polis müdahale etti. Sokaklara kaçan gruptakiler polise taş atarak karşılık verdi. Kovalamaca ara sokaklarda bir süre devam etti. Grup üyelerinden bazıları gözaltına alındı.
* Halaskargazi Caddesi’nden yürümek isteyen bir başka gruba polis panzerlerden su sıktı. Yaklaşık 200 kişilik grup da polise taş atarak karşılık verdi. Bunun üzerine polis, gaz bombası kullandı. Gruptan bazı kişiler molotofkokteyli kullanıyor.
* Taksim Meydanı ile Şişli bölgesi, bir polis helikopteri tarafından havadan kontrol ediliyor. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Şişli’ye gelerek alınan güvenlik önlemlerini yerinde inceledi. Halaskargazi Caddesi üzerindeki dükkanlar kapalı.

NOTLAR...

* 1 Mayıs kutlamaları öncesi gece polis ekipleri Taksim'e girişleri çelik bariyerlerle kapatırken DİSK'in önünde gece saatlerinde bir araya gelen işçiler yarın için hazırlık yaptı. Bu arada Taksim esnafı da yaşanabilecek olumsuzluklara karşın gaz maskeleri aldı.
* Polis, çeşitli sendika temsilcilerinin yarın yapacağı yürüyüşler çerçevesinde güvenlik önlemleri için Taksim Meydanı’nı adeta bariyerle kuşattı.
* DİSK binası önünde 1 mayıs hazırlıklarını sürdüren işçi ve sendida temsilcileri, yaptıkları hazırlıkların ardından bina önünde uyuyarak yarın yapacakları yürüyüşü beklediler.
* Öte yandan Taksim esnafı da yaşanacak olumsuzluklara karşılık önlemlerini gaz maskesi alarak yaptı. 3 yıldır Taksim’de çalışan döner ustası, "her ihtimale karşı biz de gaz maskelerini takarak önlemlerimizi alacağız." şeklinde konuştu.
* Sabah saatlerinde askerler ve jandarma ekipleri güvenlik önlemleri çerçevesinde Taksim'e geldi. Askeri araçlar ile Taksim meydanına gelen askerler belirli noktalara yerleştirildi.
Sabah saatlerinde askerler ve jandarma ekipleri güvenlik önlemleri çerçevesinde taksim'e geldi. Askeri araçlar ile taksim meydanına gelen askerler belirli noktalara yerleştirildi.

KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU

İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü’nde kriz merkezi kuruldu.
Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu başkanlığında oluşturulan kriz merkezinde, emniyet ve jandarma, MİT, belediye, sağlık yetkilileri ile diğer ilgili kuruluşların görevlileri yer alıyor.
Merkezde, Taksim, Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı, Kadıköy ve diğer bazı bölgelerden “MOBESE” ve gezici emniyet araçlarından elde edilen kamera görüntüleri inceleniyor.
Bu arada, çıkabilecek bir olaya müdahale için takviye polis ekiplerinin olay yerine sevk edilmesinde kullanılacak otobüsler de yerleşke bünyesinde bekletiliyor.








Haberin Devamı