Gazete Vatan Logo

Şişecam fabrikasından 1.6 milyarlık konut çıktı

Şişecam fabrikasından 1.6 milyarlık konut çıktı

İş GYO ve Nef, Şişecam Topkapı arazisinde inşa edecekleri projenin 788 dairelik ilk bölümünü İnistanbul Gala adıyla satışa çıkardı. Projeden 1.6 milyar lira gelir elde edilecek.

Şişecam’ın eski Topkapı fabrikasının 130 dönümlük arazisinde, İş GYO ve Nef’in güçlerini birleştirdiği proje satışa çıktı. 4 farklı şekilde yaklaşık 3 bin birim olarak hayata geçecek proje, toplam 470 milyon dolara mal olacak ve 1.6 milyar liralık gelir elde edilecek. Arazide geliştirilen ilk proje, İnistanbul Gala adıyla satışa çıktı.

10 bin kişi yaşayacak

İş GYO ile Nef, Topkapı’daki mülkiyeti Şişecam Fabrikaları’na ait araziyi birlikte satın almıştı. 320 milyon liraya satın alınan arazi ilk aşamada yüzde 75 İş GYO, yüzde 25 Nef ortaklığıyla satın alınmış daha sonra ortaklık yüzde 50-50 olmuştu. Sanayi dönüşümü olan projenin, 130 dönümlük arazisinde net 80 dönüm kullanılarak 4 farklı proje yapılacak. Mimarisi, tasarımı ve birimleri farklı olacak 4 projede, 3 bine yakın konut ve ticari üniteler bulunacak. Projeler, önümüzdeki dönemde ayrı ayrı satışa çıkacak. Proje tamamlandığında 10 bin kişiye ev sahipliği yapacak büyüklükte olacak.

Haberin Devamı

470 milyon dolarlık yatırımın ilk halkası İnistanbul Gala için 1.5 yıllık hazırlık sürecinin ardından ortaya çıktı. Arazinin tümü için masterplan hazırlandı ve ardından mimari tasarım yapıldı. Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, şunları söyledi: “Şehir merkezinde 130 dönümlük arazide proje geliştirme şansımız oldu. Masterplan hazırladık. Bu kadar çalışmamızın sebebi de dönüşümde örnek bir iş yapmak istememizdi.”

İhale yapılacak

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, Şişecam fabrikasında 2012 yılına kadar üretimin devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu: “Bu fabrika, yıllar içinde şehrin içinde kalmış bir sanayi alanıydı. Arazi şu anda tamamen temizlendi, üzerindeki binalar yıkıldı ve inşaata hazır hale geldi. Projenin inşaatı için yakında ihaleye çıkacağız. Sonbaharda inşaatın başlamasını hedefliyoruz.”

Metro hattının ortasında
İNİSTANBUL Gala, 35 bine yakın işletmenin yer aldığı, günde ortalama 1.3 milyon kişinin ziyaret ettiği bir bölgede inşa ediliyor. Proje, alışveriş merkezleri, genişleyen ulaşım ağı, spor ve kültür tesislerinden oluşan yaşam hattına yakın bir bölgede yer alıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsünün karşısında, Davutpaşa metro istasyonuna 100 metre, Terazidere metro istasyonuna 400 metre uzaklıkta inşa edilecek proje, tramvay ve metrobüs hatlarına da doğrudan bağlantı içeriyor.
320 bin liradan başlıyor
İNİSTANBUL Gala’da daire fiyatları 320 bin liradan başlıyor. Ön talep döneminde 7 bin 200 başvuru alınan projedeki 788 konuttan 618’i satıldı. Aralık 2017’de teslim edilmesi planlanan proje için 30 ay sıfır faiz, yüzde 1 peşinat ve 2 bin 100 TL’den başlayan aylık ödemeler gibi seçenekler bulunuyor. 4 bloktaki projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 seçeneklerinde daireler var. Dairelerin büyüklükleri ise 48 ile 308 metrekare arasında değişiyor. Projede çok kısa zamanda çok önemli bir satış rakamına ulaştıklarını vurgulayan Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, yabancı konut alıcısının projelerini duymadan satışların büyük ölçüde tamamlandığını anlattı. Projeyi küçük bir şehir gibi ayrıntılı planladıklarını belirten Timur, “Yerli konut alıcısı Nef projelerini kısa zamanda satın alıyor. Yabancı müşteriye bazen duyurma zamanı olmuyor. Bu projede ise İş GYO ve Nef ortaklığını gören konut alıcısı yoğun talep gösterdi yine yabancı alıcıya duyurma fırsatımız bile olmadı” diye konuştu.

Haberin Devamı