Gazete Vatan Logo

Şırnak'ta 1 uzman çavuş şehit!

ŞIRNAK’ın Uludere İlçesi’ndeki Düğün Dağı bölgesinde arama tarama faaliyetlerinde bulunan timde yeralan 29 yaşındaki Uzman Çavuş Kemal Aktay, bastığı PKK’lı teröristlerin araziye döşediği mayının patlaması sonucu şehit oldu.

Uludere’nin Gülyazı Köyü, Irak sınırına sıfır bölgesinde bir grup PKK’lının tespit edilmesi üzerine güvenlik güçleri operasyon başlattı. Düğün Dağı bölgesinde askerlerin arama tarama faaliyeti sırasında Uzman Çavuş Kemal Aktay, teröristlerin daha önce araziye yerleştirdiği mayına bastı. Mayının infilak etmesi sonucu Uzman Çavuş Aktay, olay yerinde şehit oldu.

Uzman Çavuş Aktay’ın şehit olmasının ardından güvenlik güçleri bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlattı. Operasyon bölgesine Sikorsky helikopterleri ile jandarma komandoları indirilirken, Gülyazı Jandarma Karakolu’ndan teröristlerin kaçabileceği alanlara top atışları yapıldı. Kuzey Irak sınırının bir çok noktasında başlatılan hava destekli operasyonlara devam ediliyor.

TÜMENDE TÖRENLE YAPILDI

Şehit Uzman Çavuş Kemal Aktay için Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda töreni düzenlendi. Törene Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral İlhan Bölük, askerler ve vatandaşlar katıldı. Basına kapalı yapılan törenin ardından şehit Kemal Aktay’ın cenazesi helikopterle memleketi Malatya’ya götürüldü.

KÖYÜNDE ŞEHİT ACISI

Şehit Uzman çavuş Kemal Aktay’ın baba ocağı Malatya’nın Doğanşehir İlçesi’ne bağlı Günedoğru Köyü’nde acı haberin duyulması üzerine, yakınları gözyaşlarına boğuldu. Aktay’ın 5 yıldır uzman çavuş olduğu ve bekar olduğu öğrenildi.

ŞEHİT BABASI: ’VATAN SAĞ OLSUN’

Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Gündoğru Köyünde yaşayan aile acı haberle yıkıldı. 4 çocuklu ailenin tek erkek çocuğu olan 29 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Kemal Aktay’ın şehit olduğu haberini alan yakınları sinir krizleri geçirdi.

Şehidin babası Yaşar Aktay, oğlunun 3 gün önce aradığını ve görüştüklerini söyleyerek, "Vatan sağolsun" dedi. Anne Emine Aktay yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta dururken, bazı yakınlar sinir krizleri geçirdi.

Acı haberle birlikte köy meydanı Türk Bayrakları ile donatılırken, 112 sağlık ekibi rahatsızlanan şehit yakınlarına müdahale etti. Bekar ve 4 yıllık uzman çavuş olduğu öğrenilen Kemal Aktay’ın mayın dedektörü kullandığı ve ilk görev yeri olan bölgede arazi arama tarama sırasında mayına basarak şehit düştüğü bildirildi.

ŞEMDİNLİ’DE YOL KENARINA DÖŞENEN MAYIN İMHA EDİLDİ

HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi’nde, yol kenarına döşenen mayın güvenlik güçleri tarafından fark edilerek imha edildi.

İlçeye bağlı Derecik Beldesi karayolunda daha önceden yol kenarındaki bir kayanın altına PKK’lılarca yerleştirilmiş bir anti personel mayını belirlendi. Bölgeye çağrılan bomba imha uzmanları, alınan güvenlik önlemleri sonrası mayını bulunduğu yerde imha etti. Bölgede arama tarama faaliyetleri sürüyor.

ERZURUM ŞEHİDİNİ UĞURLADI

VAN’ın Başkale İlçesi Jandarma Komutanlığı’nda görevliyken 13 Nisan günü gece operasyona giderken trafik kazasında ölen 24 yaşındaki Uzman Çavuş Murat Karataş memleketi Erzurum’da düzenlenen törenin ardından toğprağa verildi.

Lalapaşa Camii önünde yapılan cenaze törenine Vali Sebahattin Öztürk, 9’uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Hüseyin Kenan Hüsnüoğlu, AK Parti Erzurum milletvekili Adnan Yılmaz, MHP Erzurum milletvekili Oktay Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız ile birlikte subaylar, şehidin yakınları ve çok sayıda kişi katıldı. 6 aydır evli olan Murat Karataş’ın 3 aylık hamile eşi, 24 yaşındaki Sevcan Karataş, tabuta sarılarak "Aslanım. Sen ne mübarek adammışsın. Buradayım aşkım bırakmam seni bir tanem. Vatan sağolsun. Aşkım nereye gidiyorsun? Seni çok seviyorum. Gitme" diyerek ağladı. Şehidin annesi Züleyha Karataş ise tabuttan ayrılmak istemeyince fenalık geçirerek bayıldı.

Şehit Murat Karataş’ın tabutu top arabasında konuldu, tekbirlerle Havuzbaşı semtine kadar götürüldü. Daha sonra cenaze Karskapı Şehitliği’nde toprağa verildi.

Haberin Devamı