Gazete Vatan Logo

Şirketler hisse senetlerine sahip çıktı

Şirketler hisse senetlerine sahip çıktı

BORSADA darbe girişimi sonrası 4 işlem gününde hisse senetleri ortalama yüzde 12 düşerken Sermaye Piyasası Kurulu’nun, (SPK) önceki gün yaptığı açıklama ile şirketlerin geri alım yapabilmesini kolaylaştırması etkisini gösterdi. SPK’nın “Geri alım programı olan ya da olmayan halka açık şirketler, özel durum açıklaması yapmak kaydıyla herhangi bir limit söz konusu olmaksızın borsada kendi paylarının geri alımını gerçekleştirebilir” kararından sonra 13 şirket geri alım yapacağını duyurdu ve hissesine sahip çıktı. Metro Holding, Mepet, Avrasya, Atlas, Denge, Güler Holding, Turkcell, Transtürk, Net Holding, Net Turizm, Borusan Yatırım, BİM, Katmerciler, AVOD, Ostim ve Arsan ilk etapta hisse alacağını duyuran şirketler oldular.

Pozitif yansıdı

Turkcell’den KAP’a yapılan açıklamada, “Sermaye Piyasası Kurulu’nun ülkemiz sermaye piyasalarında son günlerde yaşanan gelişmeler kapsamında 21 Temmuz 2016 tarihinde açıkladığı kararı çerçevesinde, Şirketimiz, Yönetim Kurulu kararına bağlı olmak kaydıyla hisse geri alımı yapmayı değerlendirmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

BloombergHT yayınına katılan Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu, SPK’nın aldığı hisse geri alım kararının olumlu olduğunu, böylelikle küçük yatırımcının mağdur edilmesinin önüne geçilecek bir karar alındığını belirtti. Terzioğlu, “3 yıllık planımızın uygulanması için her türlü kaynağa haiziz. Borçlanmamızla ilgili hedge stratejimiz mevcut. Şu aşamada ilave borçlanmaya ihtiyacımız yok. Küçük yatırımcılarımızı mağdur etmeyecek, gerekli adımları atacağız” dedi.