Gazete Vatan Logo

Sıradışı gelinlikler

Gelinlikler bu sezon yerini çok farklı alternatiflere bırakıyor. Pembeden maviye, çiçekliden transparana kadar önümüzdeki bahar ve yaz gelinleri kendi tarzlarını yansıtacaklar.

Sıradışı gelinlikler

Pembenin 50 tonu

Pastel maviler ve lilalar tüm koleksiyonlarda yerlerini alırken pembeler hiç de düğün günü için uygun kaçmasa da gelinlik koleksiyonlarının vazgeçilmezi oldu. Marchesa’nın toz pembesi ya da Christian Siriano’nun degradeli fuşya elbiseleri gibi bu sezonun düğünlerinde pembeli gelinler görürseniz şaşırmayın.

Dekoltede çığır açmak

Seksi bir gelin olmak istiyorsanız derin V yakalı gelinlikler bu sezon tüm markaların koleksiyonlarında yerlerini aldı. Hollywood’un A sınıfı ünlülerinin kırmızı halı görüntülerinden esinlenen bu elbiseler saten ve tül işlemelerle süslü oluyor.

İlüzyon zamanı

‘Met Gala’ya gidiyor muşunuz gibi düğüne hazırlanmak derseniz, kimbilir kaç genç kızın hayalidir. Balo elbisesi gibi görünen ama transparan detayları bulunan çiçekli işlemelerle özenle hazırlanmış gelinlikler sezon trendleri arasında.

Kuyruğa dikkat

Gelinliklerin olmazsa olmazı duvak ve kuyruk. Rüzgarda uçuşan kuynuk ve duvaklar sezonda sıkça karşımıza çıkan detaylardan. Swarovski taşlı, romantik detaylı kraliyet düğünü havası katan el işçiliği olan gelinlikler Reem Acra’nın olduğu gibi uçuşan ve hafif kumaşlarıyla düğünlerde göz dolduracak.

Haberin Devamı

Pelerinli modeller

Kendi düğününüzde süper kahraman olmanın birinci şartı pelerinden geçiyor. Dar kesim bir gelinliğin üstüne atılan tül pelerinler hem vintage havası katıyor hem de LelaRose’un koleksiyonunda olduğu gibi tül katmanlarıyla birleşince dramatik bir etki yaratıyor. İster kısa ister uzun, yaz gelini olsanız da pelerinli gelinlik modelleri sezonun gözdelerinden.

Gelinlik mi korse mi

İç çamaşırı görünümlü gelinlikler de moda. Yanlış duymadınız! Gelinlik tasarımcıları korselere yeni paneller eklediler hatta bazı gelinlikler 1930’lardan ve 1990’lardan oldukça etkilendi. Bazıları sadece abiyelerden oluşurken, Elizabeth Fillmore ve Isabelle Armstrong yatak odasındaymış hissi veren gelinlik tasarımlarıyla farklı bir bakış açısı oluşturdular.

Coachella gelinleri

İlkbahar 2017’de özellikle karşımıza çıkan trend dantelin kullanımı. Müzik festivallerinde sıkça kullanılan estetik anlayışı ‘boho’ ve ‘oldschool’ karışımıyla karşınıza çıkıyor.

Haberin Devamı

Modüler tasarımlar

Düğün tamam da düğün günü banyo kullanımı, dans zamanı derken tek parça gelinlikler oldukça sıkıntılı anlar yaşatabiliyor. Sezon modası sizi modüler tasarımlarla tanıştırıyor. İki parçadan fazlası için üst ve alt parçaların değişebilirliğinin önemi ilkbahar-yaz 2017’de de önümüze çıkıyor. Böylece kuyruklu eteğinizi mini etekle değiştirebiliyorsunuz.

Düşük omuz

Sezon modası düşük omuzlar gelinliklere de sirayet ediyor. Romantik bu detaylar uzun kollu gelinliklerde vintage bir hava bile kazanıyor.