Gazete Vatan Logo

Sipariş yağmuru!

Sektörde büyük hareketlilik. Otomotivciler siparişleri taşıyan gemileri Boğaz Köprüsü’nden izliyor

OTOMOTİV pazarında yaşanan hareketliliği gören şirketler, merkeze sipariş üzerine sipariş yağdırır hale geldi. Hatta tüketicilere araç yetiştirmekte zorlanan markalar, sipariş verdikleri yeni atağa kalkan Citroen de bunlardan biri... Daha gelmeden yeni modeli DS3 için hatırı sayılır sipariş alan Baylas Otomotiv, Fransa’dan araç kotasını artırdı. Yıllık 40-50 bin üretim hedefi olan ve Eylül ayına kadar olan 30 binlik üretimin tamamının sipariş edildiği DS3’ün Türkiye kotası bir günde 400’den 450’ye yükseldi.

Citroen Türkiye Genel Müdürü Bahattin Tatoğlu, “Özellikle Fransızlar bu modele çok ilgi gösterdi. Eylül’e kadar bize 150 ürün ayrılmıştı. Daha fazlasını istedik, bugün Yunanistan’dan aynı renk 50 modeli bize gönderiyorlar. Böylece ilk partide 200 araç sahibi olduk” dedi.

Siparişleri yetiştirmek için artık gemilerin yolunu gözlediklerini belirten Tatoğlu, şöyle devam etti:

“Önceden sadece Türkiye için bir gemi çıkardı. Şimdi özellikle bölge ülkelerde siparişler azaldığı için Fransa’dan çıkan gemi, Cezayir’e İtalya’ya Yunanistan’a uğrayıp bize geliyor. Hatta geçen gün ilginç bir gelişme oldu; ben Boğaziçi Köprüsü’nün altından geçerken gemiyi gördüm, telefon ettim, ‘niye bizim araçları limana bırakmadı’ diye. Meğer Ukrayna siparişi gemiye daha sonra konduğu için gemi önce Ukrayna’ya gitmek zorunda kaldı. Araçların bize gelmesi birkaç gün gecikti.”


Büyüme hızı % 60’a çıktı

Citroen’in bu yıl satış rakamından öte yüzde 3.5’lik pazar payına odaklandığını belirten Tatoğlu, ilk 4 ay sonunda yüzde 3.8’lik pazar payına ulaştıklarını söyledi. Geçen yıl toplamında 13.5 bine yakın Citroen satışı gerçekleştirdiklerini ifade eden Tatoğlu, yıl sonunda 21.5 bin satış hedeflendiğini, araç bulunması halinde bu rakamın 23 binlere kadar çıkabileceğini söyledi.

Ortaya çıkan bu yüzde 60’lara varan büyüme hızının Citroen Fransa’nın da dikkatini çektiğini hatırlatan Tatoğlu, başta fiyatlandırma olmak üzere birçok konuda Fransızların destek sağladığını sözlerine ekledi.



38 farklı kombinasyonla satılıyor

Cİtroen’İn MINI markasına rakip olarak geliştirdiğini DS serisinin ilk modeli DS3, Türkiye’de satışa sunuldu. Adını markanın 1950’li yıllarda efsane haline gelen DS serisinden alan yeni ürün, stil ve tarza önem veren müşteri kitlesini hedefliyor. DS3, kişiselleştirme opsiyonlarıyla öne çıkarken farklı renk kombinasyonlarıyla dikkat çekiyor. DS3’te 38 farklı kombinasyon bulunuyor. DS3’te 120 ve 156 beygir güçlerinde benzinli, 92 beygir gücünde dizel motor seçenekleri iki farklı donanım listesiyle satın alınabiliyor. Aracın fiyatı 43 bin liradan başlıyor.

Haberin Devamı