Gazete Vatan Logo

Sinüzit teşhisi koyup buun estetiği yaptılar

Devletin kurumlarını 1999-2002 yılları arasında 200 milyar liralık zarara uğratarak 100'ün üzerinde estetik operasyon yapan üniversite hocalarının yargılanmasına izin çıktı. Hocalar farklı tanılar koyarak hastaları 'güzelleştirmiş'

Karadeniz Teknik Üniversitesi'ndeki (KTÜ) "Estetik Vurgun" da profesörlerin yargılanması için izin çıktı. Aralarında dönemin rektörü ve plastik cerrahi bölüm başkanının da bulunduğu 6 profesör ve 4 araştırma görevlisi hakkında kamu davası açılmasına karar verildi.

Ünlü sunucu Öykü Serter'in adının da karıştığı estetik skandalında eski rektör de "Eşinin kayıtlara geçirilmeksizin ameliyat olmasını sağlamak ve hastane imkanlarını kişisel amaçlarla kullanmakla" suçlanıyor.

Devlete 200 miyar liralık zarar
KTÜ Farabi Hastanesi'nde sahte kayıtlarla burun, göğüs estetiği ve yağ aldırma operasyonu yapıldığı iddiasıyla başlayan soruşturma yeni bir boyut kazandı. Cumhurbaşkanı Sezer'e yapılan şikayet üzerine SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın 1999-2002 yılları arasında, o günün fiyatlarıyla 200 milyar lira zarara uğratıldığı tespit edildi. Kağıt üzerine farklı teşhisler yazılarak gerçekleştirilen ameliyatlar nedeniyle, plastik cerrahi hocaları ile üniversite yönetimi ve hastane personeli suçlandı. Trabzon Ağır Ceza

Mahkemesi'nde açılan dava dosyası YÖK tarafından incelenerek 'hocaların' yargılanmasına izin çıktı. Danıştay da iddialarla ilgili yeterli delil bulunduğunu belirterek kamu davası açılmasını öngördü.

Yargılanmasına karar verilen isimler şöyle: KTÜ Rektörü Prof. Türkay Tüdeş, Tıp Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Necmettin Kutlu, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Özoran, Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uğur Turhan, Dahili Tıp Bölümleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Münir Telatar; Temel Tıp Bölümleri Başkanı Prof. Dr Haluk Arvas, Araştırma görevlileri Tagui Mamedov, Ömer Ambarcıoğlu, Nevzat Gülçelik ve Umut Topal.

'Kist var' raporuyla göğüs estetiği
Kutlu ve ekibinin burun estetikleri için "Burun travması, kırılma" raporu verdiğini, yağ aldırma ve göğüs estetiği yapmak için "karın fıtığı, bozuk yağ metabolizması" gibi farklı raporlar düzenlediği ortaya çıktı. Sinüzit teşhisi ya da nefes darlığı teşhisi konulan bir hastanın burun estetiği; göğsünde kist teşhisi konulan bir hastanın göğüs estetiği, fıtık teşhisi konulan bir hastanın ise karın gerdirme operasyonu geçirdiği de saptandı.

Haberin Devamı