Gazete Vatan Logo
Magazin Sınırları zorlayan yarışma

Sınırları zorlayan yarışma

Onlarca B-boy’un kozlarını paylaştığı ve dünyanın en iyisinin belirlendiği Red Bull BC One, 2004’ten bugüne fiziğe meydan okuyor. Yarışmanın bu yılki Türkiye ayağı, 2015’te düzenlendiğinde büyük yankı uyandıran Hip Hop Jam İstanbul etkinliğiyle birleşti

Sınırları zorlayan yarışma

Red Bull BC One X Hip Hop Jam İstanbul etkinliğine geri sayım başladı. İlk gün B-boy kapışmaları, graffiti ve dans atölyeleri, ikinci gün ise rap dünyasının underground isimleri Mode XL, Allame, Alaturka Mavzer, Tahribad-ı İsyan, Fate Fat gibi isimler sahne alacak. Kısacası Hip hop kültürünün kalbi, 13-14 Mayıs tarihleri arasında Volkswagen Arena’da atacak. ABD’nin siyahi sokaklarında doğan hip-hop kültürü ilk kez ortaya çıktığı 1970’li yıllardan bugüne oldukça değişti. Dans ve rap müzikle yoğrulan hip hop, yeraltına çekilerek bünyesinde break dans, graffiti gibi dalları oluşturdu. 1990’larla beraber MC Hammer, Michael Jackson gibi efsane isimlerle dünya çapında popülerleşen hip-hop kültürü, gittiği her yerde yeraltına da çekilerek break dans, graffiti gibi dallarını da yanında götürdü.

Kapışmalar nefes kesecek

Tıpkı ABD sokaklarında olduğu gibi Avrupa’da da hip-hop kültürünü kucaklayan azınlıklar, Cartel, Flying Steps gibi efsaneleri yarattı. Bu efsaneler yeraltında kalmasın ve sesleri yayılsın diye Red Bull BC One ortaya çıktı. İlki 2004’te düzenlenen yarışmadan bugüne fiziğe meydan okuyanların seçildiği Red Bull BC One’ın Türkiye ayağı 13 Mayıs’ta gerçekleşecek.

Haberin Devamı

13-14 Mayıs tarihlerinde Volkswagen Arena’da gerçekleşecek Red Bull BC One X Hip Hop Jam’de iki gün boyunca hip-hop kültürü tüm öğeleriyle başrolde olacak. Dünyaca ünlü graffitici Cantwo graffiti dersleri verecek, B-boy efsaneleri Roxrite, Lil G ve Kapela, genç B-boy’lara, break dansın ipuçlarını öğretecek. İkinci gün ise Pozitif ve hiphoplife.com.tr’nin ortaklaşa düzenlediği Hip Hop Jam İstanbul kapsamında sahnede, Mode XL, Ayben, Server Uraz, Kamufle, 90BPM, Anıl Piyancı, Gazapizm, Allame, Joker, Tankurt Manas, Alaturka Mavzer, Ados, 9Canlı & Plak-A, Toprak Kardeşler, Tahribad-ı İsyan, Fate Fat ve DJ Hırs yer alacak. Hip-hop’la dolu bir hafta sonu yaşayacaksınız.