Gazete Vatan Logo

Sınıflandırılmış yükümlü 2020 nedir, ne demek? (Sınıflandırılmış yükümlü ne zaman askere gider?)

Askerlik yerlerinin açıklanmasından sonra, askerlik yerlerini öğrenen asker adayları ‘’sınıflandırılmış yükümlü’’ kelimesini araştırmaya başladı. Milli Savunma Bakanlığı, ocak, şubat ve mart aylarında silah altına alınacak yedek subay, astsubay ve erler ile bu yıl bedelli askerlik yapacak yükümlülerin sınıflandırma sonuçlarını açıkladı. MSB’nin MSB’nin Twitter hesabından yapılan bilgilendirmeden sonra ‘sınıflandırılmış yükümlü’ kelimesi merak edildi. Sınıflandırılmış yükümlü nedir, ne demek? Sınıflandırılmış yükümlü ne zaman askere gider, bedelli askerlik yapabilir mi?

Sınıflandırılmış yükümlü 2020 nedir, ne demek? (Sınıflandırılmış yükümlü ne zaman askere gider?)

Asker adayları Milli Savunma Bakanlığı’nın twitter hesabından yapılan askerlik yerleri açıklamasından sonra, 'Sınıflandırılmış yükümlü' en çok aranan kelimeler arasına girdi. 2020 yılının ilk celbi Şubat ve Mart aylarında gerçekleşecek. Yedek subay, astsubay ve erler ile bedelli askerlik yapacaklar, sınıflandırma sonuçlarını e-devlet ve askerlik şubesi başkanlıklarından öğrenebilecek. Sınıflandırılmış yükümlü nedir, ne demek? Sınıflandırılmış yükümlü ne zaman askere gider, bedelli askerlik yapabilir mi?

SINIFLANDIRILMIŞ YÜKÜMLÜ NEDİR, NE DEMEK?

Sınıflandırılmış yükümlü, asker altına alınacak adayın sevk edileceği sınıfın ve birliği belli olduğunu gösteren bir emaredir.

SINIFLANDIRILMIŞ YÜKÜMLÜ NE ZAMAN ASKERE GİDER?

Sevk edilecek eğitim merkezi, E-Devlet üzerinden yedek subay ve kısa dönem alanlarından sorgulanabilecek. Asker adayların, askerlik yerlerinin açıklanmasıyla, hangi sınıf ve birliğe teslim olacağı da belli oldu.

Er adayları askerlik yerleri bilgisini e-Devlet kapısından sorgulayabilecek. e-Devlet'e giriş yapacak olan adaylar, bu sisteme erişim şifresini PTT'den kimlikleri karşılığında temin edebilecek.

Haberin Devamı

ASKERLİK YERLERİ BELLİ OLDUKTAN SONRA YAPILMASI GEREKENLER NELER?

A. Yedek subay adayları ile yedek astsubay adayları 30 Ocak 2020 tarihinde, er/erbaş statüsüne ayrılanlardan ocak celp ve sevk dönemine tabi olanlar 30 Ocak 2020 tarihinde, şubat celp ve sevk dönemine tabi olanlar 26 Şubat 2020 tarihinde, Mart celp ve sevk dönemine tabi olanlar ise 19 Mart 2020 tarihinde tertip edildikleri birliklere sevk edilecekler.

B. Sınıflandırma sonuçları açıklandıktan sonra yükümlüler yukarıda belirtilen sevk başlangıç tarihlerinden on beş gün öncesinden itibaren e-devlet üzerinden ve askerlik şubesi başkanlıklarından sevk evrakını alabilecekler. Sevk başlangıç tarihinden itibaren sevk evrakı sadece askerlik şubesi başkanlıklarınca verilecek.

C. Yol ve iaşe parası, e-devletten sevk evrakını alan yükümlülere adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde bulunan adresi ile eğitim birliği, askerlik şubesi başkanlığından sevk evrakını alan yükümlülere ise sevk evrakını aldığı askerlik şubesi başkanlığı ile eğitim birliği parası esas alınarak verilmektedir. Yükümlüler kendilerine yapılan ödemeleri kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden veya PTT kartı ile pttmatiklerden alabilecekler.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanlığı, ocak, şubat ve mart aylarında silah altına alınacak yedek subay, astsubay ve erler ile bu yıl bedelli askerlik yapacak yükümlülerin sınıflandırma sonuçlarını açıkladı.