Gazete Vatan Logo

Sinemacılar Kralı'nın kardeşi de öldürüldü

Geçtiğimiz Şubat ayının 2'sinde İzmir'de şoförüyle birlikte öldürülen 'Sinemacılar Kralı' Yavuz Çamlıca'nın ardından, kardeşi Bülent Çamlıca da aynı kaderi paylaştı. Evinden çıkıp otomobiline binen Bülent Çamlıca ile koruması olan emekli polis Ramadan Dinarlı kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü

Ağabeyinin öldürülmesinden sonra işlerin başına geçen Bülent Çamlıca, kendi kullandığı Renault Megane marka otomobili ile yanında koruması Ramadan Dinarlı olduğu halde saat 10.00 sıralarında evinin bulunduğu Karşıyaka 1675'inci Sokak'tan çıktı. Cemal Gürsel Caddesi'ne çıkmak için 1684'üncü Sokak kavşağına gelen Çamlıca ve koruması dönüş için beklerken iki saldırgan tarafından çarpraz ateşe tutuldu. Gaza basan Çamlıca kurşunlardan kurtulamadı, kontrolden çıkan otomobil refüje çarpıp durdu. Saldırganlar yaya olarak kaçarken Çamlıca ve Dinarlı'nın otomobilde öldükleri anlaşıldı. Görgü tanıkları saldırganların birinin 30 yaşlarında, 1.80 boylarında top sakallı, avcı yelekli, diğerinin de aynı yaş ve boylarda krem renk montlu olduğunu söylediler. Olay yerinde 13 boş kovan bulunurken, öldürülen Bülent Çamlıca ile Terörle Mücadele Şubesi'nde görev yaparken kısa süre önce emekli olup yanında çalışmaya başlayan Ramadan Dinarlı'nın bellerinde bulunan tabancaları çekmeye fırsat bulamadıkları anlaşıldı.

"Sinemacılar Kralı Yavuz Çamlıca'nın ve şoförü Enver Aktaş'ın katil zanlısı olarak aranan Ali Gönül ve Sabri Gönül ile Halit Esat Beşok bu olayla ilgili de aranmaya başlandı. Polis, Gönül kardeşlerin eşkallerinin saldırganlara benzediğini düşünerek zanlıların fotoğraflarını olaya tanık olanlara gösterdi. Bazı tanıklar, gösterilen fotoğrafların saldırganlara benzediğini söyledi.

Her şey el koyma ile başladı
Çamlıca Ailesi'nin iki kurban vermesine neden olan olaylar İzmir'de çok sayıda sinema salonunu işleten ve "Sinemacılar Kralı" olarak bilinen Yavuz Çamlıca'nın polise başvurmasıyla başladı. Çamlıca, tefecilik yaptığını öne sürdüğü Erol Beşok ve Halit Esat Beşok kardeşlerin mallarına zorla el koyduğunu iddia etti. Polisin Beşoklara yönelik operasyonunda çok sayıda aile ferdi ve adamları gözaltına alındı. O dönemde organize suç örgütü kurdukları iddiasıyla DGM'de yargılanan sanıkların mallarına Terörle Mücadele Yasası kapsamında el konuldu. Beşokların tüm mal varlıklarına el konulması Çamlıca ailesinin de hedef olmasma neden oldu. Erol Beşok cezaevine konurken kardeşi Halit Esat Beşok daha sonra tahliye edildi.

4 tutuklu
Geçtiğimiz 2 Şubat gecesi Balçova Bahçelerarası mevkiinde bir aracın çarparak durdurduğu otomobilde sinemacı Yavuz Çamlıca ile şoförü Enver Aktaş, dışarı çıkarılıp kurşunlanarak öldürüldü. Çamlıca'nın vücudunda 16, şoföründe ise 9 milimetre çapında 9 kurşun yarası tespit edildi. Polis cinayetle ilgili olarak, Çamlıca'nın şikayetçi olup tutuklanmasını sağladığı Erol Beşok'un kardeşi Halit Esat Beşok ve adamlarına yönelik soruşturma başlattı. Soruşturmayla ilgili dört kişi tutuklandı. Dosyaya bakan savcı, 4'ü tutuklu 15 sanık hakkında, "Tasarlayarak iki kişiyi öldürmek, ruhsatsız silah bulundurmak ve suçlulara yardım, suç işleyenleri saklamak 'suçlarından ömür boyu hapis cezası istemiyle 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme, güvenlik nedeniyle davanın başka şehirde görülmesi yolunda karar verdi.

Haberin Devamı