Gazete Vatan Logo

Şimşek el koydu

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in başkanlığında toplanan Finansal İstikrar Komitesi, kripto paralarla ilgili çalışma grubu kurulmasına karar verdi

Şimşek el koydu

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığında gerçekleştirilen Finansal İstikrar Komitesi (FİK) toplantısında, Türkiye’de yasal bir dayanağı olmayan kripto paralara ilişkin düzenlemelerin geliştirilmesi için çalışma grubunun oluşturulmasına karar verildi.

Hazine Müsteşarlığı’nın internet sitesinden yayımlanan açıklamada, toplantıda, kripto paraların risklerine yönelik kamuoyunun bilgilendirilmesine karar verildiğine işaret edildi. İşlemlerin herhangi bir resmi otoritenin güvencesi altında olmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar paylaşıldı: “Kripto paralar, en bilinen örneğiyle Bitcoin, piyasa değerinin aşırı oynak olabilmesi, dijital cüzdanların çalınabilmesi, kaybolabilmesi veya sahiplerinin bilgileri dışında usulsüz olarak kullanılabilmesi gibi olumsuz özelliklere sahip. Ayrıca kullanıcıların ve hizmet alınan firmaların operasyonel hatalarından ya da kötü niyetli kişilerin suistimallerinden kaynaklanan zararların, işlemlerin geri döndürülemez nitelikte olması nedeniyle düzeltilmesi veya iptal edilmesi mümkün değil. Kripto paraya dayalı bazı iş modelleri, büyük kârlar vadeden oluşumlar şeklinde yapılanarak kişilerin bilgi eksikliğini suistimal etmekte ve önemli maddi kayıplara neden olabilmektedir. Kripto para ihraç edecek girişimlerin başlangıç sermayesi elde etmeye dönük uygulamaları genellikle herhangi bir düzenleme ve gözetim kapsamında yapılmadığından dolandırıcılık için uygun bir zemin oluşturuyor.”

Haberin Devamı