Gazete Vatan Logo

Şimşek, büyümeyi % 14 tahmin etti

Önceki gün Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, 2010 ilk çeyrekte GSYH büyümesinin yüzde 10-12 arasında olabileceğini söylemişti. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise “Büyüme yüzde 12-14 arasında olur” diye daha iddialı konuştu



Malİye Bakanı Mehmet Şimşek, “İnşallah ilk çeyrekte ekonomi, en azından yüzde 12-14 arasında büyür ve böylece de 2010’un geneline baktığımız zaman büyüme, Avrupa’daki OECD ülkeleri arasındaki en yüksek büyüme oranı olur diye ümit ediyoruz” dedi.

Şimşek, Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği’ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, Gaziantep’in küresel krizin derinleştiği dönemde bile olağanüstü bir performans göstererek, en azından ihracatta Türkiye’deki ve dünyanın birçok ülkesindeki duruma göre çok daha iyi bir performans ortaya koyduğunu, bu nedenle Gazianteplilerle gurur duyduklarını belirtti.

Daha fazla ihracatın, daha fazla üretim anlamına geldiğine işaret eden Bakan Şimşek, şöyle konuştu:

“Ben yaklaşık bir ay önce Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne gittim. Sıkıntılarını birinci elden dinleme imkanı buldum. Arkadaşlarımız şu anda gündeme getirilen sıkıntıların çözümüne yönelik bir çalışma içindeler. Eminim onlar Gaziantep’imize de mutlaka yansıyacaktır. Gaziantep büyük bir başarı hikayesi, bu başarı hikayesinin esas motorlarından birisi de ihracattır.”

Haberin Devamı