Gazete Vatan Logo

Şimdi ‘tasarruf’ zamanı

Akbank, 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü’nü ürün, hizmet ve sosyal sorumluluk projeleriyle kutluyor. Akbank Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, “Tasarrufta ‘zamanın gücü’nün önemi büyük. Küçük birikimler zamanla büyük rakamlara ulaşıyor” dedi

Şimdi ‘tasarruf’ zamanı

Akbank, Türkiye’nin büyümesinde temel unsur olarak görülen tasarrufların artırılmasına dönük çalışmalara üç yıldır sürdürdüğü ‘Tasarruf Seferberliği’ ile aktif destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda tasarrufu teşvik edecek avantajlı ürün ve hizmetler geliştiren banka, aynı zamanda okullarda binlerce çocuğa ulaşarak, ülke çapında tasarruf bilincinin gelişmesine öncülük yapıyor. Akbank, ‘Zamanın Gücü’ne dikkat çekerek tasarruf bilincinin küçük yaşlarda kazandırılması için öncelikle ilkokul öğrencilerini hedefliyor.

Akbank kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında gönüllü çalışanlarıyla tasarruf konusunda bir bilinç ve farkındalık yaratmak için yürüttüğü ‘Akbank Ekonominin Kahramanı Çocuklar Projesi’nde, şu ana kadar yaklaşık 30 bin ilkokul öğrencisi ile harçlıklarını sadece harcamak için değil, yardım ve tasarruf için de kullanabileceklerini anlatan etkinlikler düzenledi.

Kumbara hediye edecek

Projeyle bu eğitim ve öğretim yılı sonuna kadar 10 bin çocuğa daha ulaşılması hedefleniyor. Eğlenceli bir içerikle oluşturulan www.ekonomininkahramanicocuklar.com web sitesi ile daha çok çocuğun dikkatinin çekilmesi amaçlanıyor. 2014 yılında Akbank Çocuk Tiyatrosu da tasarruf mesajları ile yollarda olmayı planlıyor. Tiyatro, Rachell Barnett’ın yazdığı ‘Aile Ağacı’ isimli oyunla 6 ili kapsayan Anadolu Turnesi’nde ilkokul öğrencilerine ‘Tasarruf ve Aile Değerleri’ konusunda mesajlar veriyor.

Haberin Devamı

Çocuklarımız için, hayallerimiz için biriktirmek aslında çok da zor değil mesajıyla yola çıkan Akbank, bugün şubelerine gelen çocuklara ve çocuklu ailelere toplam 20 bin Akbank Uğurböceği Kumbarası hediye edecek. Akbank’ın ‘Tasarruf Seferberliği’ kapsamında gerçekleştirdiği kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarını ve tasarrufu teşvik için geliştirdiği ürün ve hizmetleri Akbank Bireysel Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge ile konuştuk.

- Bireyler ve aileler mevcut koşullarda nasıl tasarruf yapabilir?

Öncelikle ‘tasarruf’ kavramının önemine tüm toplum olarak odaklanmamız gerektiği görüşündeyim. Tasarruf aslında tüketimden tamamen vazgeçmek anlamına gelmiyor. Tasarruf, harcamayı erteleyerek, gelecekte daha yüksek bir alım gücüne ve tatmin düzeyine ulaşmak olarak düşünülmeli. Küçük tutarlarla birikime erken başlamak, bunları doğru değerlendirerek büyük hayallere ulaşmak mümkün. Biriktirmek büyük oranda bir motivasyon işidir. Bir hedef belirleyerek ve sizi birikime yönlendirmesi gereken koşulları belirleyerek birikim yapma motivasyonunuzu artırmayı deneyebilirsiniz. Örneğin, herkes çocuğunun iyi bir eğitim almasını hedefler. Gelecekte iyi eğitim verme hedefi ile erteleyebileceğiniz harcamaları tasarrufa yönlendirebilirsiniz.

Haberin Devamı

- Tasarrufta kilit nokta nedir?

Burada kilit nokta ‘zamanın gücü’ olarak özetlenebilir aslında. ‘Zamanın gücü’ bizim biriktirme motivasyonumuzun sihirli kelimeleri diyebiliriz. Bu da tasarrufa erken başlamaktan ve uzun süreli birikim disiplinini benimsemekten geçiyor.

Ne kadar erken birikim yapılmaya başlanırsa, biriktirilen ana paranın yanında finansal kurumların sunduğu uzun vadeli çeşitli yatırım araçlarının getirileriyle de birlikte elde edilecek tasarruf miktarı daha yüksek olacaktır. ‘Akbank Esnek Birikim Hesabı’ ürünümüz bunun için somut bir yaklaşım. Bu ürünümüzle uzun vadeli birikimler için oldukça elverişli koşullar sunuyor, müşterimizin küçük yatırımlarının bile uzun vadede büyük bir değer kazanmasını hedefliyoruz.

Haberin Devamı

Ekonominin kahramanı çocuklar

- Tasarruf için yürüttüğünüz sosyal sorumluluk projelerini de anlatır mısınız?

‘Akbank Ekonominin Kahramanı Çocuklar’ projesini Türkiye’de, gelecek kuşaklarda tasarruf bilincinin oluşması ve yaygınlaşması için geliştirdik. Proje kapsamında öğrencilere harçlıklarını sadece harcamak için değil aynı zamanda yardım ve birikim gibi amaçlar için de kullanabilecekleri yönünde bir tasarruf etkinliği düzenliyoruz. Bu proje çerçevesinde, tüm Türkiye’de, 200’e yakın gönüllü çalışanımızla bu projeye destek vermekteyiz. Bankamızın Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürümüz de bu eğitimlere bizzat katılıyor. Tüm Türkiye’den Akbanklıların desteği ile İstanbul’da başlayan projemizi 3 yılda 14 ile yaymayı başardık. Tasarruf Seferberliği kapsamında sürdürdüğümüz ‘Tasarruf Eğitimleri’nin 3. yılına, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığımız protokolle başladık. Dünya Tasarruf Günü’nü kutlamak için düzenlediğimiz etkinliklerimiz kapsamında Ticaret Odası İlköğretim Okulu’ndaki tasarruf eğitimimize İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da katıldı.

Haberin Devamı

Tiyatro perdesini tasarrufa açtı...

Akbank Çocuk Tiyatrosu, tasarrufu çocuklara en etkili yöntemle öğretip özendirmek amacıyla ‘Aile Ağacı’ adlı temsili hazırladı. İngiliz Rachell Barnett tarafından kaleme alınan oyun, çocuklara tasarruf bilinci ve aile değerlerinin önemi konusunda mesajlar veriyor.

Bugüne kadar Akbank Sanat’ta 7, Sabancı Center Hacı Ömer Konferans Salonu’nda 1 kez olmak üzere toplam sekiz 8 oynanan oyun bugüne kadar yaklaşık 1.100 çocuğa ulaştı. Akbank Çocuk Tiyatrosu’nun bu yeni oyunu ayrıca 6 ili kapsayan bir Anadolu Turnesi yapacak.17 Kasım’da, Trabzon’da başlayacak olan turne, sırasıyla Ordu, Samsun, Amasya, Ankara ve Kayseri’de devam edecek. Çocuklara hediye edilen ‘Akbank Uğurböceği Kumbaraları tasarruf yolculuğunda çocuklara yakın bir arkadaş olmasını arzu ediliyor.

Herkes için bir birikim hesabı var

- Farklı vade ve hedeflerle birikimde önerileriniz neler olur?

Bankamız klasik vadeli mevduat hesaplarının yanı sıra küçük tutarlarla da birikim yapılmasına imkan sağlayan Akbank Mevduat Birikim Hesabı, altın karşılığı birikim yapmak isteyen müşterilere yönelik Altın Hesabı gibi birçok tasarruf odaklı ürün sunuyor.

- 5 yıl vadeli olarak açılan Akbank Mevduat Birikim Hesabı da 50 TL/USD/EUR’dan başlayan tutarlarla aylık düzenli tasarruf yapılmasını sağlıyor. Farklı amaçlar için birden fazla ‘Mevduat Birikim Hesabı’ açmak da mümkün. Böylece ister hayal ettiğiniz dünya turu, isterseniz araba için birikim yapabilirsiniz. Her ay düzenli 250 TL, yıllık yüzde 5 faiz oranı ile biriktirdiniz diyelim, 5 yılın sonunda faiziyle birlikte 16 bin 500’yi aşan bir birikiminiz oluyor.

- ‘Klasik Vadeli Mevduat Hesabı’ kazancını piyasa ve faiz değişikliklerinden etkilenmeden biriktirmek isteyen müşterilerimiz için en uygun yatırım aracı. Klasik Vadeli Mevduat Hesabı 1.000 TL/USD/EUR üzerindeki tutarlar için açılabiliyor ve vade sonuna dek sabit getiri sunuyor.

- ‘Altın Mevduat Hesabı’ ürün yelpazemizde yer alıyor. Akbank Altın Daveti Günleri’nde daha önce birikim amaçlı alınmış olan altınlar ya da kullanılmayan altın mücevher ve takıları, Akbank’ın anlaşmalı özel eksperleri tarafından 24 ayar altın değeri belirlenerek Altın Mevduat Hesabına aktarma imkanı sunuyoruz.

- Diledikleri zaman hesaplarından altınlarını 1, 2.5, 5, 10, 20, 50,100 gr ve katları şeklinde fiziken altın çekme olanağı sunuyoruz. Akbank Altın Hediye Çeki de altın hediye etmek isteyenler için geliştirilen bir ürün. Düzenli altın biriktirmek isteyenlere de hemen kredi kartından ya da hesabından verebileceği talimatla düzenli altın biriktirebileceği Esnek Birikim Altın Hesabı’nı öneriyoruz.