Gazete Vatan Logo

Şimdi hedef hilale yıldızı kondurmak

TSK ve ÖSO güçlerinin Zeytin Dalı Operasyonu’nda sınır bölgelerini kontrol altına alıp hilal şeklinde kuşatma sağlamasından sonra şimdi de hedef Afrin şehir merkezini ele geçirerek hilale yıldız kondurmak

Şimdi hedef hilale  yıldızı kondurmak

TSK’dan dün yapılan açıklamada operasyonun 39’uncu gününde Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından itibaren 2083 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, hudutlar ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PYD/YPG/PKK/KCK ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla 20 Ocak’ta başlatılan harekat başarıyla devam ediyor.

Siviller canlı kalkan

Jandarma (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) birliklerinin de Afrin’e sevk edilmesiyle birlikte artık daha çetin geçmesi beklenen meskun mahal operasyonları başlayacak. Bunun için de ilk hedef frin merkezine ilerleyişin önündeki iki büyük engel olan Cinderes ve Raco kasabaları. Buralar halen hem hava hem de kara unsurları ile bombardıman altına alınıyor. Terör yuvalarının ve silah depolarının temizlenmesinin ardından JÖH ve PÖF kasabalarda sivilleri canlı kalkan yaparak mevzilenmiş olan teröristleri temizlemek için devreye girecek.

Haberin Devamı

Yaralar sarılıyor

Zeytin Dalı Harekatı’nın askeri boyutu tüm hızıyla ilerlerken, bölgedeki sivillerin zarar görmemesi ve yıllardır yaşadıkları baskının izlerini silmek için de sivil toplum örgütleri tüm güçleriyle çalışıyor. Son olarak teröristledren temizlenen Cinderes Bölgesi’ne Kızılay ekipleri yardım götürdü. Ekipler halinde YPG-PYD’den temizlenen köylere uzman birimler, yiyecek, ilaç yardımında bulunurken başta çocuklar olmak üzere kurtulanları sağlık taramasından geçirdi. Ayrıca çocuklara oyuncaklar dağıtıldı.

‘Hücum yelekli’ sivil oyunu
Türkiye’nin Afrin’de teröristlere yönelik başlattığı ‘Zeytin Dalı’ harekatında terör örgütü tarafından ‘Türkiye sivilleri bombalıyor’ propagandası yapılıyor. Bazen geçmişte çekilen fotoğrafları kullanıyor bazen de çektiği videolar ile dünya kamuyonunun desteğini çekmeye çalışıyor. Örgüt tarafından uydurulan son yalan ise Cinderes’te gerçekleşti. Savaş uçakları tarafından bombalanan bir alanda sivil olduğu iddia edilen bir kişinin videosu sosyal medyada yayımlandı. Videodaki kişi “Türk savaş uçakları sivilleri hedef alıyor. Burada askeri güç bulunmuyor. Hava bombardımanı durdurulmalı” diyerek propaganda yaptı. Ancak bu konuşmayı yapan kişinin montunun hemen altında gizlemeye çalıştığı ‘hücüm yeleği’ (Şarjör, el bombası gibi çatışma alanında kullanılan ekipmanları taşıyan askeri yelek) dikkatlerden kaçmadı.
ABD: Afrin dikkatimizi dağıtıyor
ABD öncülüğündeki DEAŞ’la mücadele koalisyonunun sözcüsü Albay Dillon, telekonferans sistemiyle düzenlediği basın toplantısında Suriye’deki son gelişmeler ve Türkiye hakkında açıklamalarda bulundu. PKK’yı bir terör örgütü olarak tanıyan ABD’nin Türkiye’nin sınır bölgesindeki meşru güvenlik kaygılarını anladığını söyleyen Albay Dillon, öte yandan Afrin operasyonunun DEAŞ ile mücadelede dikkati dağıttığını belirterek “Bu koalisyon için kaygı verici” dedi.
Dillon, Suriye’de bir numaralı önceliğin DEAŞ’ı bozguna uğratmak olduğunu vurgulayarak “Bundan bağımsız konu ya da operasyonlar istenmemektedir. DEAŞ’ın bozguna uğratılması hedefinden dikkatler dağıtılmamalıdır. Çok açık olmak istiyorum: Koalisyon sadece DEAŞ’ı bozguna uğratma amacını taşıyan askeri çabaları destekliyor. Bölgedeki tüm taraflara DEAŞ ile mücadele odağını muhafaza etme çağrısı yapıyoruz” diye konuştu.
Komite 8 Mart’ta toplanıyor
TÜRKİYE ile ABD arasında, FETÖ ile mücadele, Irak ve Suriye başta olmak üzere bir çok konuda çözüm geliştirilmesi için kurulan üç teknik komiteden ilki 8-9 Mart’ta ABD’de toplanacak. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın 15-16 Şubat’taki Ankara ziyaretinde, ilişkilerin normalleştirilmesine katkı için Suriye, FETÖ ve Irak konularında 3 komite kuruldu. Ağırlıkla terörle mücadelenin ele alınacağı komitelerden Suriye dosyasına bakan heyetler, 8-9 Mart’ta Washington’da ilk toplantısını yapacak. Komitenin gündemi, Türkiye’nin Münbiç ilçesini PYD/PKK’dan arındırma talebi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ilişkileri normalleştirme çabalarında Münbiç sorununun öncelik arz ettiğinin altını çizmişti.

Haberin Devamı