Gazete Vatan Logo

Şimdi de başka açılımlar peşindeler

Bahçeli, partisinin İzmir İl Kongresi’nde hükümetin ’Kürt açılımı’nı eleştirdi

Erdoğan’ın Büyükada’da yaptığı toplantıya tepki gösteren Bahçeli, “Şimdi de başka açılım peşindeler. Yassıada ve İmralı’da ülkeyi bölmenin mi üniversitesini kuracaksınız?” dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İzmir İl Kongresi’nde hükümetin ’Kürt açılımı’nı eleştirdi. Bahçeli, eleştirilerini, MHP’nin ‘Kürt açılımına’ verdiği tepkiden rahatsız olanlarla yöneltirken özetle şöyle konuştu:

KÖTÜ ADAMLAR: Bazı siyasi densizlerin dediği gibi veya sözde aydınların kalemlerinden dökülen karaları okuduğumuzda, ‘bunlar kanla besleniyorlar’sözünü kendilerine iade ediyoruz. Kimin kanla beslendiğini biz biliyoruz. Şimdi de 25 yıldır devam eden bir bölücü terörü, kardeş kavgasına dönüştürmek için kalem oynatıyorlar, televizyonlarda boy gösteriyorlar. Bunlar o nedenle kötü adamdır. Ya zehir saçmaktan vazgeçecekler ya da Türk adaletinin önüde bir gün hesap vereceklerdir.

ARKASINDAN RUHBAN OKULU: Önce ’Kürt açılımları’ ile yanlış bir kavram kullanılmıştır, sonra ’demokratik açılıma’dönüştürerek, özünü koruyarak, Büyükada’da bazı çevrelerle görüşerek, Ruhban Okulu ile bir başka açılımın peşindedir. Ekümenik adı altında kendisini kabul ettirmek isteyen bir Patrikhanenin başı, Başbakan’a verdiği 88 maddelik, 15 sayfalık raporda, Yassıada’da ve İmralı’da üniversite kurulmasını istiyorlarmış. Neyin üniversitesini kuracasınız? Türkiye’yi bölmenin üniversitesinin temelini mi atmak istiyorsunuz? Bütün bunlara baktığımız vakit sinsi oyunlarla Türkiye karşı karşıya. Bu açılıma bizden katkı bekleyenlere katkı sağlayamayız. Türkiye’yi bölmeye götüren bu felakaletin görüşmelerini kabul edemeyiz. Biz MHP’yiz, devletin ülkesiyle milletiyle bölünmez bütünlüğünden yanayız.

OĞLUN KADAR DÜŞÜNEMİYORSUN: İdeolojik bölünmüşlükten Türkiye’nin bugün yaralarını yeni yeni sardığı bir dönemde, daha büyük yaraların açılmasına fırsat vermemeliyiz. İki evlat vardır biri ülkücü, biri Marksist- Leninist olmuştur. Ama akşam ikisi de baba evine gelir. Etnik bölünmüşlük önce aileleri yıkar. Kürtçe konuşan kardeşlerimizle Türkçe konuşan kardeşlerimizin kurdukları yuvanın kaç tane olduğunu görmek istemiyorlar. Bu yuvaları kuranları ayrıştırmamak lazım. Tayyip Erdoğan, Bilal oğlun kadar düşünmüyor musun?

Kırmızı plakalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İzmir İl Kongresi’ne katılmak için uçakla İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na geldi. Bahçeli’yi, MHP İzmir milletvekilleri Oktay Vural, Şenol Bal, Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP İl Başkan Vekili Ümit Akkuş, İl Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu ile partililer karşıladı. MHP lideri, havalimanından üzerinde ‘Devlet Bahçeli’ yazan kırmızı plakalı siyah Mercedes marka otomobille ayrıldı. Swissotel’de dinlenmeye çekilen Bahçeli, partisinin saat 13.00’te Kültürpark Fuar 1-B Hol’de başlayacak, İl Kongresi’ne katıldı, saat 20.00’de kentten ayrıldı.

Haberin Devamı