Gazete Vatan Logo

Silopi yine depremlerle sarsıldı!

Halk paniğe kapıldı

ŞIRNAK’ın Silopi İlçesi’nde dün gece Richter ölçeğine göre, 4.3, 3.9, 3.6 ve 3.2 büyüklüklerinde meydana gelen depremler sokaklarda uyuyan halkın paniğe kapılmasına yol açtı. 3 günden bu yana evlerine girmeye korkan çok sayıda kişi çocuklarıyla birlikte sokaklarda uyuyor.

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde önceki gün meydana gelen 4.0, 4.1 ve 5.5 büyüklüğünde meydana gelen ve 23 kişinin yaralandığı 45 binanın hasar gördüğü depremlerden sonra dün gece de sabaha kadar biri 4.3 büyüklüğünde 5 deprem kaydedildi. Silopi Belediyesi tarafından halka evlerine girmemeleri yönünde yapılan anonslar üzerine 2 günden bu yana geceyi sokaklarda geçirenler son depremlerle paniğe kapıldı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, saat 02.48’de merkez üssü Silopi’nin Üçağaç köyü olan 4.3 büyüklüğünde deprem oldu.

Yerin 5 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Silopililere’ korkulu anlar yaşattı. İlçe merkezini sarsan bu depremin ardından saat 05.10’da merkez üssü Silopi’nin Yeniköy bölgesi olan 3.9, saat 05.44’de merkez üssü Silopi’nin Kavallı köyü olan 3.2, saat 06.12’de merkez üssü Yeniköy olan 3.6 ve saat 06.22’de ise, merkez üssü Silopi’nin Kavallı köyü olan 3.9 büyüklüklerinde 4 deprem daha oldu.

Silopi’de evlerine girmeye korkan ve aileleri ile birlikte geceyi sokaklarda uyuyarak geçirenlerin bir bölümü artçı sarsıntılar bitene kadar Diyarbakır, Batman ve Mardin’de bulunan akrabalarının yanına sığındı.

Haberin Devamı