Gazete Vatan Logo

Silopi’de savaş hali!

Silopi’de savaş hali!

PKK’nın gençlik örgütü YDG-H’nin açtığı hendekleri kapatmaya gelen güvenlik güçlerine silahlı saldırı düzenlenince ilçe savaş alanına döndü: Üç ölü, ikisi polis yedi yaralı

Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Başak ve Barbaros mahallelerindeki hendekleri kapatmak için, dün saat 05.00 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri kepçeler ve zırhlı araçlarla harekete geçti. Hendeklere gelen ekiplere YDG-H üyeleri roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Polisler anında karşılık verdi. İlçede uzun süre çatışma yaşandı. Başak Mahallesi’nde bazı evlerde yangın çıktı.
Bir polis ağır yaralı
Şırnak Valiliği, Silopi’deki olaylarda toplam üç kişinin öldüğünü, biri ağır iki polis ile birlikte toplam 7 kişinin de yaralandığını açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi: “07.08.2015 günü saat 05.30’da Silopi ilçemizde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini ve kamu düzenini bozmaya yönelik olarak el yapımı patlayıcı ve mayın düzenekle barikat kuran, hendek kazan ve güvenlik kuvvetlerimize karşı roket, EYP, mayın ve uzun menzilli silahlarla saldırıda bulunan bölücü terör örgütü mensuplarına karşı yapılan operasyonda biri ağır olmak üzere 2 polis memuru yaralanmış, çatışma esnasında 3 şahıs ölmüş, 5 kişi de çeşitli yerlerinden yaralanmıştır.” Ölenlerin 17 yaşındaki M.Hıdır Tanboğa, Hamdin Ulaş (58) ve Kamuran Bilin (27) olduğu öğrenildi.
‘Hastane içinde bile rastgele ateş edildi’
Silopi Devlet Hastanesi’nde görevli olan ve pratisyen hekim olduğu ifade edilen Serdar Acar, twitter hesabından, “Ölen sivillerden biri 15 yaşında sivil giyimli tam kalbinden vurulmuştu” diye yazdı. Acar, şu iddialarda bulundu: “Hastaneye yaralılarını getirmeye çalışan vatandaşlar darp edildi. Silah doğrultuldu. Arabalarının camları kırldı. Hastane içinde rastgele ateş edldi. Hastane personeli korku içindeydi. Ağlayan hemşireler korku ile hastalarını bırakmak zorunda kalıyorlardı.”

Haberin Devamı