Gazete Vatan Logo

Silikon Vadisi’nden 2. el otoya yatırım!

YILDA 5 milyon adedin üzerine aracın el değiştirdiği ikinci el otomotiv pazarı, yatırımcıların gözdesi haline geldi. Özellikle internet üzerinden yapılan online pazarlama ve satış faaliyetleri, büyük ilgi görüyor.

Oto.net’in kurucusu Yonca Ulusoy Zaimoğlu da ikinci el araç piyasasına yatırım yaparak, bu alana hızlı giriş yapan girişimcilerden biri. Oto.net, şirketlere ikinci el araçlarını hızlıca pazarlayabilecekleri bir platform sunuyor.

Uzun yıllar Silikon Vadisi’nde çalışan Yonca Ulusoy Zaimoğlu, Oto.net’in kuruluş hikayesini şöyle anlattı: “Aile şirketimiz Projectz de internete yatırım yapıyor. Otomotiv ilgilendiğimiz bir alandı. 2011’de şirkete katılmam ile birlikte Oto.net’i geliştirdik. Silikon Vadisi’nde çalıştığım yıllarda da sıfır ve ikinci el otomobil satışı yapan sitelerle ilgilenmiştim. Pazarın hazır olduğunu düşünerek yatırım kararı aldık.”

Oto.net’in iki farklı kullanıcı kitlesi olduğunu söyleyen Zaimoğlu, “İlki 1.5 yıldır hizmet verdiğimiz ticari alan. İkincisi Aralık 2014’te hizmete aldığımız Oto.net portalı. İlan tarafında 2.500 onaylı üyemiz var. İhale yönetimi tarafında toplam 5 bin 200 civarında aracın satışına aracılık ettik. 2’nci el ilanda çok kısa zamanda 660 mağazaya ulaştık” dedi.

Haberin Devamı