Gazete Vatan Logo

Sildenafil neden zararlıdır? Çikolatalarda neden kullanılıyor?

Sildenafil, ne işe yarar? Sildenafil’in zararları nelerdir? Sildenafil Sitrat nedir? soruları Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit, tağşiş veya ilaç etken maddesi tespit edilen toplam 229 firmaya ait 386 parti ürünü kamuoyuyla paylaşmasından sonra merak edilmeye başlandı. Çikolatalarda ve kahvelerde sildenafil, tadalafil gibi birçok ilaç hammaddesi tespit edilmesi vatandaşın arama motorlarına yönelmesine neden oldur. İşte detaylar…

Sildenafil neden zararlıdır? Çikolatalarda neden kullanılıyor?

Sildenafil nedir, ne işe yarar? Sildenafil zararları nelerdir? sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan hileli ürünlerde Sildenafil Sitrat isimli madde tespit edildi ve vatandaşın arayışı arttı. İşte Sildenafil nedir, ne işe yarar? Tehlikeli sağlık problemlerine yol açabilecek Sildenafil maddesinin birçok zararı bulunuyor. İşte Sildenafil hakkında merak edilenler…

SİLDENAFİL NEDİR?

Sildenafil, cGMP-spesifik fosfodiesteraz tip 5‘in (PDE5) oral etkili, güçlü ve selektif bir inhibitörüdür. Sildenafil, bu etkisiyle korporal düz kaslarda cGMP konsantrasyonunu arttırarak, nitrik oksitin gevşetici etkisini güçlendirir. Cinsel uyarı ile salınan nitrik oksit guanilat siklaz aktivasyonunu arttırır ve siklik guanozin monofosfat (cGMP) sentezine neden olur. cGMP düz kas relaksasyonunu sağlar ve bu durum artmış arteryel akım ve korporal veno-oklüzyon ile sonuçlanır.

Sildenafil, sertleşme bozukluğu, pulmoner arteriyal hipertansiyon ve yüksek irtifa pulmoner ödemini tedavi etmek için kullanılan bir ilacın da hammaddesidir. Kan damarlarını gevşeterek tedavi edici bir ilaç maddesi olan Sildenafil, baş ağrısı, baş dönmesi, bulanık görüş ve düşük kan basıncını (tansiyonu) içerebilir. Kalp hastalığı, karaciğer işlev bozukluğu veya böbrek hasarı olan hastalar ilacı kullanırken dikkatli olmalıdırlar çünkü ciddi yan etkiler yaşayabilirler.

Haberin Devamı

SİLDENAFİL ZARARLARI

Sildenafil kullanan kişilerde vücudun diğer bölgelerinde de atardamarlarda genişlemeler olur. Etkisi nedeniyle baş ağrısı, baş dönmesi gibi şikayetler görülebilir. Bu etkilerin dışında görmede bulanıklaşma, midede yanma, yüzde kızarma, burun akıntısı, burun kanaması ve ışığa karşı hassasiyet de görülebilir.

Sidenafilin aksiyon mekanizması, genelde hücreler içinde çeşitli reaksiyonları hızlandıran fosfodiesteraz adlı enzimini engellemektir. Bu enzim engellendiğinde niktrik oksit adındaki kimyasal türün seviyeleri artar.

ÇİKOLATALARDA NEDEN KULLANILIR?

Sidenafil çikolatalarda ‘'enerji yüklemesi' yapılsın diye konuşmaktadır. Çikolatayı yiyen kişi, enerji alacağından o çikolatayı almayı sürdürecektir.

Haberin Devamı