Gazete Vatan Logo

Silahların gölgesinde defnedildi!

Hasan Ferit Gedik’in cenazesi sonunda toprağa verildi...

Silahların gölgesinde defnedildi!

Hasan Ferit Gedik’in cenazesi, olay yerine götürülmesine izin verilmediği için defnedilemiyordu. Nihayet dün cenaze Gülsuyu’nda yapılan törenin ardından toprağa verildi.

Çatışma çıkabilir’ gerekçesiyle Armutlu’daki Boğaziçi Cemevi Gasilhanesi’nde 3 gündür tutulan cenazenin Gülsuyu’na götürülmesine dün İstanbul Valiliği’nden izin çıktı. İznin ardından Hasan Ferit Gedik için ilk tören Boğaziçi Cemevi’nde yapıldı. Törene Gedik’in annesi Nuray Gedik, kardeşi Eriş Gedik ve dedesi Mustafa Meray ile mahalleden bir çok kişi hazır bulundu. Armutlu’daki törene CHP Milletvekilleri Hüseyin Aygün, Melda Onur, Ali Kılıç ve Aykut Erdoğdu da katıldı.
Silahların gölgesinde defnedildi
Vurulduğu yerde

Cemevi’ndeki törenin ardından Gazi Cemevi’ne ait bir cenaze aracına konan Hasan Ferit’in naaşı, 13:30’da Gülsuyu’na götürülmek üzere “Gülsuyu bekle Hasan Ferit geliyor” sloganları eşliğinde konvoyla yola çıktı. Üç gündür kepenklerin kapalı olduğu Gülsuyu’na gelen cenaze için önce Heykel Meydanı’nda yaklaşık 2.500 kişinin katıldığı bir anma töreni yapıldı. Burada yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından kalabalık cenazeyi sloganlar atarak Hasan Ferit Gedik’in vurulduğu Fatma Hanım Caddesi’ne getirdi. Hasan Ferit Gedik’in vurulduğu yere karaNfiller ve çiçekler atıldı. Anne Nuray Gedik oğlunun öldürüldüğü yere çökerek, “Benim oğlum burada mı vuruldu?” diyerek ağladı. Burada da yapılan anmada uyuşturucu ve fuhuş çetelerine karşı mücadele edeceklerini söyleyen grup sloganlar atarak Gazi Mahallesi’ndeki mezarlığa doğru yola çıktı.

Babası da geldi

Hasan Ferit Gedik’in cenazesi için Bolu Cezaevi’nden izin alan babası İbrahim Gedik, cenazenin ilk gün defnedilememesi üzerine cezaevine geri dönmüştü. İzin krizinin aşılmasının ardından, Hasan Ferit Gedik’in babasına da cenaze izni çıktı. Baba Gedik jandarmanın kontrolünde İstanbul’a geldi ve mezarlık önünde parkeden ring aracının içinde oğlunun cenazesini bekledi. Cenaze geldiğinde elleri kelepçeli bir şekilde tabutu taşıyan baba İbrahim Gedik’in kelepçeleri bir tülbent parçası sarılarak gizlendi. Hasan Ferit, 3 günün sonunda dün gözyaşları ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

Gülsuyu’nda neler oluyor?

Çetelerle sol örgütlerin rant çatışması!

İstanbul Emniyeti’nin üst düzey yetkilileri,

Gülsuyu’ndaki olayları, tahsilat çetesiyle başta DHKP-C olmak üzere sol örgütler arasında yaşanan rant çatışması olarak değerlendirdi.

Maltepe Gülsuyu’nda geçtiğimiz haftadan bu yana devam eden olaylar sıcaklığını korurken, İstanbul Emniyeti mahalleyi parselleyen gruplara karşı geceli gündüzlü çalışma yürütüyor. Polis, Gülsuyu Mahallesi’ni mesken tutan torbacılık ve tahsilatçılık yapan ‘Bingöllüler Çetesine’ operasyon düzenlemişti.

Uyuşturucu, haraç çek senet tahsilatı

Gözaltıların ardından da yürütülen soruşturmada Bingöllüler Çetesi olarak adlandırılan grubun esnafı haraca bağladığı, mahallede uyuşturucu satıcılığı yaptırdığı, çek senet gibi tahsilat işlerinde bulunduğunu tespit etti. 25 - 30 kişilik bir grup olan çetenin kurucusu ise Ahmet Turhan ve kardeşleri Yusuf, Mesut, Zafer ve Aytekin Turhan olduğu öğrenildi. Kendilerine ülkücü süsü veren çetenin aslında siyasi bir bağlantısının olmadığı da yürütülen soruşturmada ortaya çıktı. Çete liderlerinden biri olduğu ileri sürülen Yusuf Turhan’ın, oğlunun sünnet törenine gazeteci Abdi İpekçi’nin katili Mehmet Ali Ağca’nın da katıldığı ve birlikte fotoğraf çektirdikleri dikkat çekerken, Sedat Peker de sünnete çelenk göndermişti.

Bilanço kanlı 1 ölü, 9 yaralı

Çetenin mahallede uyuşturucu sattığını öne sürüp silahla nöbet tutanların DHKP-C üyesi olduğu belirtildi. DHKP-C’nin de Gülsuyu’nda uyuşturucu satıcılığı yapan N.B. aracılığıyla kazanç elde ettiğini tespit eden emniyet, örgütün rant kavgası nedeniyle çete üyeleriyle karşı karşıya geldiğini ifade etti. Olayların fitilini ateşleyen kişinin ise çete üyesi Göksel Kesici olduğu öğrenildi. Kesici’nin, Ezilenlerin Sosyalist Partisi üyesi 9 kişiyi iki ay önce yaraladığı, bu olaydan sonra mahallede DHKP-C’lilerle çete arasında çatışmaların başladığı belirlendi. DHKP-C’lilerin 9 kişinin intikamını almak için çete üyelerine silahlı saldırıda bulunduğu da tespit edildi.

Haberin Devamı