Gazete Vatan Logo
Magazin Şık ve Şener’e selam

Şık ve Şener’e selam

İspanyol müziğinin yaşayan en büyük isimlerinden dünyaca ünlü yıldız Manu Chao, İstanbul'daydı

Tıklım tıklım olan Babylon’da “Crazy İstanbul” selamıyla Manu Chao sahnede belirdiği an, gecenin iyi geçeceği belliydi. İspanyol asıllı müzisyen, 500 kişilik kalabalığı mest etti. Ska, reggae, punk, Latin ve caz müziğinden elementler ile birleştirdiği müziği Güney Amerika’nın ruhunu Babylon’da hissetirdi. Ünlü müzisyenin felsefesini her şarkıda hisseden seyirci Bongo Bong ve Clandestino şarkılarında yerlerinde durmalarında imkansızdı. Babylon’da ilk kez 500 kişinin aynı anda zıplamasını bu konserde gördük.

Şarkı sözlerinde, getto yaşamı, özgürlükler gibi ana temaları işleyen Manu Chao, sahnedeki davulun seyirciye dönük kısmına Ahmet Şık ile Nedim Şener’in fotoğraflarının basılı olduğu “Freedom to Ahmet Sık and Nedim Sener” yazılı bir havlu asılıydı. Manu Chao müziğin aşkı ile yerinde duramayan seyircinin isteği üzerine müzisyen 5 kere bis gerçekleştirdi. Sahne arkasına ise hindistan cevizi suyu ve bol Türk mezesi isteyen Manu Chao, özellikle Ayasofya ve tarihi eserleri gezmek için 3 gün daha İstanbul’da.

Manu Chao, İspanyol kökenli bir Fransızdır. 7 solo albümü bulunmakta. Zamansız ve yaşsız olduğunu vurgulayan sanatçı 50 yaşındadır.

Haberin Devamı