Gazete Vatan Logo

Sigorta şirketlerine yabancı ilgisi

Ayhan Apak "Son dönemde yabancı sigorta şirketlerinin Türk sigorta sektörüne olan ilgisi, Türkiye'nin ve sigortacılığın gelecekteki potansiyelinin kuvvetli olduğunu gösteriyor" dedi

İhlas Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ayhan Apak, Türk sigortacılığına yatırım yapanın pişman olmayacağını söyledi. Son dönemlerde sigorta sektörüne olan yoğun ilgiden söz eden Apak, "Bu ilgi, Türkiye'nin ve sigortacılığın geleceğindeki potansiyelin kuvvetli olduğunu gösteriyor. Yoksa kimse bu yatırımları yapmaz. Çünkü sonuç itibariyle herkes ticaret yapıyor. Türk sigortacılığına yatırım yapan pişman olmaz diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Ayhan Apak, İhlas Sigorta'nın 2003'ten bu yana prim üretiminde sürekli yukarıya doğru çıkan bir grafik izleyen şirketin gelişimini rakamlar eşliğinde şöyle aktardı:

İHLAS 2005'TE YÜZDE 41 BÜYÜDÜ
"2003 yılında yüzde 40,2004 yılında yüzde 50 gibi artış oranlarıyla sektör ortalamasının üzerinde büyüdük. 2005 yılında ise sektör yüzde 16 büyürken, îhlas Sigorta'nın büyümesi yüzde 41 olarak gerçekleşti. 2005 yılında enflasyon oranı düşüldüğünde, îhlas Sigorta'nın reel olarak yüzde 30 büyüdüğünü görmekteyiz. Prim üretimi sıralamasında ilk 20 şirketin yüzde 25 olan ortalama büyüme oranına baktığımızda, şirketimiz ilk 20 şirket ortalamasının da üstünde performans gerçekleştirmiştir." Ayhan Apak, îhlas Sigorta'nın hedeflerini ise 2005'te 450 bin olan poliçe adedini 700 bine, 65 milyon olan prim üretimini ise 90 milyon YTL'ye çıkarmak olarak açıkladı.

EKSPER TAYİNİ BAŞARILI
Müşterisine sunduğu hizmetlerle sektöre yenilikleri taşıdığını kaydeden Ayhan Apak, buna en iyi örneklerden birinin 2004 yılı başından beri uygulanan Ekspres eksper hizmeti olduğunu söyledi. Apak, "İhlas Sigorta Ailesi'ne katılan her müşteri her hangi bir kaza esnasında bu hizmetten faydalanmakta ve bu hizmetten dolayı büyük memnuniyet duymaktadır. Ekspres Eksper Servisi, İhlas Sigorta yeni pazarlar oluşturacak ürünleri hizmete sunarak, kendi sektöründe ne kadar etkin olduğunu göstermektedir" dedi.

Trafik sigortalarında asistans uygulamasının îhlas Sigorta'dan başka şirkette olmadığını söyleyen Apak, "Trafik poliçelerinde herhangi bir ücret almaksızın hizmet veriyoruz. Bunlar bölge üzerinde müspet tesirler uyandırıyor. Mart ayının sonuna kadar sistemin oturacağını söyleyebilirim. Şu an Türkiye'de kimsede olmayan dört yeniliğimiz var: Maximum, World ve Bonus'la ekrandan satış, 24 saat exper hizmeti, trafikte asistans servis ve kaskoda sağlık teminatı, İhlas Sigorta'daki gelişmeler bunlarla sınırlı kalmadı. 2006 senesinde 92 yeni acente îhlas Sigorta ailesine dahil oldu. Yani 365 acentemizin 92'si bünyemize 2006 yılı içinde katıldı. Piyasadaki olumlu performansımızı görüp bizi tercih ettiler. Bu da markamıza ve performansımıza duyulan güvenin önemli bir göstergesi. Buna bağlı olarak, bu seneki hedefimiz de acente sayımızı 500'e çıkarmak" şeklinde konuştu.

Güneş Sigorta yerel ağını güçlendiriyor
Güneş Sigorta, Türkiye genelinde açtığı irtibat ofisleri ile büyümesini hızlandırdı. Bölge Müdürlüklerinin dışında çeşitli illerde açılan bu ofisler bölge müdürlüğü gibi yapılandırılıyor. Güneş Sigorta bu kapsamda şubelere bağlı olan il ve ilçeleri coğrafi olarak sınıflandırıyor.

Güneş Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Korhan Gürakan, böylece pazar potansiyelini iyi tespit ederek verimliliği ve üretim kapasitesini arttırdıklarım söyledi. Gürakan, "Tek merkezden yönetmektense çeşitli kriterlere göre seçtiğimiz illere odaklanıyoruz. Bu ofislerimize bölgeyi daha iyi tanıyan ve yerel ihtiyaçları iyi bilen insanlarla başarıya ulaşacağımızı düşünüyoruz. Acentelerimiz dolayısıyla tüketicilere verdiğimiz hizmet kalitemizi de bu ofislerimiz sayesinde artırmış oluyoruz." diye konuştu.

Güneş Sigorta'nın KKTC ile birlikte 8 bölge müdürlüğü bulunuyor. Gürakan, yakın zamanda Kadıköy Bölge Müdürlüğü'nü de hizmete geçireceklerini, sırada Bakırköy Bölge Müdürlüğü olduğunu açıkladı.

Yergin: Sigortalılar koruma altında
Aksigorta Genel Müdürü Ragıp Yergin, sigortalıların da birer tüketici olarak haklarının korunmasına büyük önem verdiklerini söyledi.

Yergin, "Zaten hem bazı maddeleri Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen yürürlükteki sigortacılık kanununun hem de yeni sigortacılık kanun taslağının yegane amacı sigortalıların haklarının korunmasına yönelik hazırlanmış olmasıdır. Sigortacılık kanun taslağının amaç ve kapsamını açıklayan birinci maddesinde 'Sigorta sözleşmesinde yer alan kişilerin hak ve menfaatlerini korumak' ifadesi ile tüketici haklarına verdiği önem belirtilmiştir" diye konuştu.

"Tüketici Kalite Ödülü"
Öte yandan, Genel Müdür Ragıp Yergin, Aksigorta'nın sigorta sektöründe güvenin temsilcisi olmasını sağlayan bu çalışmaların, 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü'nde meyvesini verdiğini söyledi. Aksigorta, Tüketici dergisi tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Markaların Tüketici Üzerindeki Etkileri" konulu araştırmada, sigorta sektöründe "Hizmet Kalitesine En Çok Güvenilen Marka" seçildi ve 2006 yılının "Tüketici Kalite Ödülü"ne layık görülürken, Ragıp Yergin ödülle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu ödülü kazanmamız, tamamen müşterilerimizin ve acentelerimizin bize duyduğu güvenin sonucudur. Aksigorta olarak lider konumumuzu koruyup sigorta sektörünü daha iyi hizmet ve daha fazla güven ortamında büyütmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Ankara Sigorta doktorların yanında
Ankara Sigorta, yılın doktorlarına 'Hekim Dostu Poliçesi' hediye etti. Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı organizasyonu çerçevesinde 81 ilde, yaptıkları başarılı çalışmalar nedeniyle "yılın doktoru" seçilen hekimlere ödüllerinin verildiği gecede konuşan, İçel'de "Yılın Doktoru" seçilen Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Ali Cerrahoğlu, "Günümüzde hekim sorumluluk sigortası önemli bir gereklilik haline geldi. Meslektaşlarımın çoğunlukla ihmal ettiği hekim sorumluluk sigortası ile tüm hekim arkadaşlarıma kendilerini ve hastalarını güvenceye almalarını öneriyorum. Böyle anlamlı bir hediye sunduğu için tüm meslektaşlarım adına Ankara Sigorta'ya teşekkür ediyorum" dedi.

TES-İŞ de Vakıf Emekli oldu
Vakıf Emeklilik ile TES-İŞ Sendikası arasında, ilk etapta tüm Türkiye genelinde 64.800 TES-İŞ üyesini kapsayan 'Yıllık Hayat Sigortası' anlaşması imzalandı. Vakıf Emeklilik'in TES-İŞ Sendikası ile imzaladığı "Yıllık Hayat Sigortası" ürünü ile, sigorta sahibi sendika üyeleri bir yıl boyunca Vefat, Kaza Sonucu Vefat ve Kaza Sonucu Maluliyet risklerine karşı Vakıf Emeklilik tarafından sigortalandılar. Hayat Sigortacılığı ve Bireysel Emeklilik sektöründe özellikle kurumsal katılımlara büyük önem veren Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Yusuf Yeşilırmak, "Hedefimiz, sektöre ve katılımcılarımıza yaratacağımız hayat sigortası ve bireysel emeklilik kitlesel ürünleri ile alternatifler oluşturarak bireysel emekliliğe ve hayat sigortacılığına olan talebi artırabilmektir" dedi.

GESİD'de Alanya'yla daldan dala sohbetler
GESİD'in düzenlediği 'daldan dala sohbetler' başlığındaki toplantıya Ray Sigorta Genel Müdürü Çetin Alanya konuk oldu. Kalabalık bir izleyici topluluğunun katıldığı sohbet toplantısının açılış konuşmasını GESİD Başkanı Hüsamettin Doğramacı yaptı. Ardından söz alan Çetin Alanya, sigorta sektöründeki güncel gelişmeleri değerlendirdi ve sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İnteraktif bir şekilde gelişen toplantıda genç sigortacılar da görüşlerini belirtme fırsatı buldu.

Haberin Devamı