Gazete Vatan Logo

Şiddet uygulayan kocasını öldürdü!

AĞRI’nın Doğubayazıt İlçesi’nde 21 yaşındaki Z.S., kendisine sürekli şiddet uyguladığı iddia edilen 4 yıllık eşi 30 yaşındaki Tevfik S.’yi önce bıçakladı, ardından başına çekiçle vurup ağır yaraladı. Öfkesi dinmeyen kadın, daha sonra da av tüfeğiyle 2 el ateş ederek eşini öldürdü. 3 yaşındaki oğluyla birlikte İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek teslim olan Z.S.’nin, ifadesinde "Evlendiğimiz günden beri şiddet uyguluyordu. Dayanacak gücüm kalmamıştı. Artık canıma tak etmişti" dediği öğrenildi.

Olay dün gece Yeni Mahalle’deki Tomurcuk Sokak’ta meydana geldi. 4 yıl önce Tevfik S. ile görücü usulüyle evlenen ve eşinin ailesiyle birlikte yaşayan Z.S., 3 yıl önce de oğlunu dünyaya getirdi. İşsiz olan Tevfik S., iddiaya göre eşine sürekli şiddet uyguladı. Dün gece saatlerinde dışarıdan eve gelen Tevfik S., tartıştığı eşini yine dövdü. Bu kez cinnet geçiren kadın, kendisini döven kocası Tevfik S.’yi önce bıçakladı, ardından çekiçle başından yaraladı. Öfkesi dinmeyen Z.S., evde bulunan av tüfeğini alarak, eşi Tevfik S.’ye 2 el ateş etti. Tevfik S. olay yerinde yaşamını yitirirken, Z.S. seslere uyanıp ağlayan 3 yaşındaki oğluyla birlikte Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek teslim oldu.

Polise verdiği ifadesinde, eşinin ilk evlendikleri günden beri kendisine şiddet uyguladığını söyleyen Z.S.’nin, "Sürekli dövüyordu. Dayanacak gücüm kalmamıştı. Artık canıma tak etmişti. Bıçakladım, başına çekiçle vurdum. Yaralı halde bana saldırmaya çalıştı. Öfkem dinmedi ve av tüfeği ile de ateş edip öldürdüm" dediği öğrenildi.
Z.S., polisteki sorgusunun ardından sağlık kontrolü için geniş güvenlik önlemleri altında zırhlı bir araçla Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Daha sonra Adliye’ye sevk edilen Z.S., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tevfik S.’nin cenazesi ise otopsi yapılması için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Haberin Devamı