Gazete Vatan Logo

Sibirya'dan beter olduk!

Soğuk ve karlı hava yurdu bir türlü terk etmiyor. Bir haftalık aranın ardından İstanbul yine kara teslim oldu. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ, Sibirya'yı aratmıyor. Art arda düşen çığlar yüzünden Hakkari'de 'Çığ Kriz Merkezi' bile kuruldu...

Türkiye son yılların en çetin kışlarından birini yaşıyor. Hakkari merkezde kar kalınlığı 1,5 metreye, Ağrı'da l metreye ulaştı. Van'da 285, Erzurum'da 160, Muş'ta 136, Erzincan'da 31, Bingöl'de 147, Ardahan'da l olmak üzere 1170 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Erzurum ve Ardahan -21
Erzurum ve Ardahan, dün gece ölçülen sıfırın altında 21 derece ile Türkiye'nin en soğuk kentleri oldu. Sıcaklık, Kars'ta da sıfırın altında 18'e düşerken, kent merkezlerinde ağaçlar buz tuttu, yüzlerce su sayacı patladı. Hakkari kent merkezinde birçok mahallenin yolu ulaşıma kapandı, son 3 günde art arda düşen 200'den fazla çığ nedeniyle Hakkari Valiliği'nde kriz merkezi oluşturuldu.

İstanbul'da metro aksadı
Geçen hafta zorlu günler geçiren İstanbul'da da kar yemden başladı. Önceki akşam saatlerinden itibaren etkili olan soğuk ve yağışlı hava, dün sabah yerini yoğun kar yağışına bıraktı. Yollarda çok sayıda trafik kazası meydana geldi, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün Avrupa çıkışında devrilen bir kamyon trafiği durma noktasına getirdi. Hafif metro seferleri, elektrik hatlarındaki arıza nedeniyle yaklaşık 40 dakika süreyle yapılamadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Afet Koordinasyon Merkezi'nde bir araya gelen istanbul Valisi Muammer Güler, vatandaşların zorunlu olmadıkça özel otolarıyla trafiğe çakmamalarını istedi.

Boğazlar kapalı
İstanbul Boğazı'nda Marmaray Projesi kapsamında kontrollü olarak yapılan transit gemi geçişleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle dün sabah saat 07.45'ten itibaren çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Çanakkale'de de sabahın erken saatlerinden itibaren etkisini artıran ve hızı saatte 80 kilometreye ulaşan poyraz nedeniyle Çanakkale-Eceabat, Gelibolu-Lapseki, Kabatepe-Gökçeada ve Bozcaada-Geyikli arasındaki feribot seferleri durduruldu. Çanakkale Boğazı transit gemi geçişlerine çift yönlü olarak kapatıldı.

Edirne kar altında
Edirne ve ilçelerinde de önceki gün öğlen saatlerinden itibaren kar yağışı başladı. Kent merkezinde kar kalınlığı kısa sürede 4 santimetreye ulaştı ve ulaşım olumsuz etkilendi. Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının çarşamba gününe kadar devam edeceğini bildirdi. En yüksek sıcaklığın 5 derece, en düşük sıcaklığın sıfırın altında 2 derece olması bekleniyor. Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezinde kar yağışının aralıklarla devam ettiğini bildirdi. Kırklareli'de en yüksek sıcaklığın O derece, en düşük sıcaklığın sıfırın altında 3 derece olması bekleniyor.

Haberin Devamı