Gazete Vatan Logo

Sezer'i de dinleyip 'ANS' yaptılar!

Sezer'i de dinleyip 'ANS' yaptılar!

Başbakan Erdoğan 'Cumhurbaşkanını da dinlemişler, yapılmadık iş kalmamış' dedi ama, Ahmet Necdet Sezer de dinlenip konuşması Ergenekon iddianamesine 'ANS' diye konulmuştu.

Gazeteport'un haberine göre; Başbakan Tayyip Erdoğan Tahran dönüşü yaptığı açıklamada telekulak olaylarına karşı yeni önlemler alınacağını belirtip, 'Yapılmadık iş kalmamış. Cumhurbaşkanının dinlenmesinden Meclis Başkanına varıncaya, benim dinlenmeme kadar. Ailelerimize, çocuklarımıza kadar herkesi dinlemişler' dedi.



Ancak şikayet edilen benzer dinleme skandalları bu hükümet döneminde geçmişte de yaşandı ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de dinlenip bu konuşmalar, Ergenekon iddianamesine konuldu. Sezer'in adı, gazeteci Mustafa Balbay ile konuşmasında isim ve soyadının baş harfleri olan 'ANS' olarak kodlandı.



Savcı Zekeriya Öz'ün yürüttüğü Ergenekon davasının iddianame ve ek klasörlerine herhangi bir suç unsuru taşımamasına rağmen tam metin olarak konulan bu dinleme, tutanaklarda şöyle yer aldı:

A.N.S.: Şimdi okudum da yazıyı sanki açılan dava konusunda görüş bildirmişim gibi Gül’le ilgili... Başka bir şey çağrıştırmak istemiş o, bilerek ve bilmeyerek. Ben onu söylemedim hatta dolaylı dokundurdum. Sanki görevden sonra da sorumsuz dokunulmazlık devam ediyormuş gibi izlenim yaratmış. Aksine, bu görevden önce işlediği suç için elbette yargılanacaktır.

BALBAY: Yani görev süresi bittikten sonra yargılanabilire getirdiniz...

A.N.S: Hayır ona getirmedim efendim ne münasebet. İşte siz de yanlış değerlendirdiniz... Ben nerdeyse dedim sorumsuzluluğu görev bittikten sonra da devam ettirecekler anlamında söyledim.

BALBAY: Tamam anladım...

A.N.S.: Yanlış bir değerlendirmesi var. Aksine o göreve başlamadan önce işlediği, Allah aşkına bunun işte kural yok diye savcıda kural yoksa özel kural yoksa genel kural nedir? Görevden önce işlediği suçlardan yargılanır. Görevdeyken bile kişisel suçlardan yargılanır.

BALBAY: Hıhıh anladım efendim.

A.N.S.: Görev dışındaki her suçtan yargılanır bence. Hele hele göreve başlamadan önceki yaptığı suçlardan haydi haydi.

BALBAY: Ama bütün bunlardan öte çok samimiyetle söylüyorum dün bizi çok onore ettiniz efendim yani gerçekten bugün pek çok şeyi çok kez kulağınızı çınlattık yani çok onore ettiniz.

A.N.S.: Görev, görev saydım ben...

BALBAY: Bilmiyorum orada beğendiniz değil mi efendim, böyle tümüyle orasını bir kültür merkezi havasında artık şey yapacağız.

A.N.S.: Çok güzel de rahat gezemedim sayın Balbay. Çok güzel kimileriyle de şey etmekten rahatsızlık duydum doğrusu aklıma geldi ya işte üstümüze gelenler falan oldu pek memnun olmadım doğrusu o gelenlerden yani.

Haberin Devamı